Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că a discutat ”destul de des” în interiorul partidului despre posibilitatea limitării numărului de mandate de care un membru ar putea beneficia la nivel local sau central, el arătând că pot exista situaţii în care oamenii se pot ”îndepărta de realitate”. El adaugă că, în condiţiile în care o hotărâre în acest sens ar fi neconstituţională, o astfel de măsură poate fi dispusă doar prin decizie la nivelul partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din punctul meu de vedere, foarte clar, şi acest lucru l-am discutat destul de des în interiorul partidului, nicio persoană nu trebuie să stea într-o funcţie administrativă, locală sau centrală, mai mult de două mandate. Nu poţi să o faci constituţional, să îngrădeşti dreptul cuiva de a... în schimb, pe linie de partid, pentru că candidaturile la preşedinte de Consiliu Judeţean sau primar de municipiu reşedinţă de judeţ... nu poţi, încet-încet, e poate în firea omului, te îndepărtezi de realitate”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni seară, la Antena 3. Afirmaţia a fost făcută în contextul unei discuţii despre Dumitru Buzatu, aflat de zeci de ani în funcţii publice la nivel local sau central şi prins în flagrant primind mită de 1,25 milioane de lei.

Ciolacu a spus că ”au mai rămas foarte puţini” politicieni în PSD care să se afle în funcţii de foarte mulţi ani.

”Ce pot să promit foarte clar e ceea ce am făcut şi la alegerile trecute: nimeni care are o problemă penală nu va candida. Nimeni care este trimis în judecată nu se va regăsi pe listele PSD. E prima măsură. Şi pe urmă voi încerca cu toţi cei care sunt de foarte mult timp în funcţii administrative să avem o discuţie, să încercăm să se orienteze către alte provocări”, a mai afirmat liderul social-democrat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.