Marcel Ciolacu a anunţat că în Biroul Politic Naţional al PSD de luni a fost decisă depunerea unei solicitări pentru înfiintarea unei comisii parlamentare de anchetă privind falsificarea datelor în perioada Guvernului Orban. Liderul social-democraţilor a adăugat că speră ca USR să nu renunţe la principiul transparenţei şi să voteze pentru acest demers, altfel USR „este părtaş la aceste falsificări”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Solicitarea depusă luni la secretariatul general în vederea unei decizii în birourile permanente reunite ale Camerei şi Senatullui poate fi accesată AICI.

„Am decis azi în BPN al PSD depunerea solicitării privind înfiinţarea unei comisii de anchete parlamentare care priveşte falsificarea datelor pandemiei. Pandemia e de interes naţional iar difuzarea unor informaţii false e o problemă gravă şi de natură penală. Sper ca USR să nu închidă ideea de transparenţă şi să voteze înfiinţarea acestei comisii, altfel USR este părtaş la aceste falsificări”, a afirmat Marcel Ciolacu la finalul şedinţei partidului. 

Chestionat dacă această cerere privind înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă vizează afirmaţiile lui Vlad Voiculescu, liderul PSD a răspuns: „Vizează declaraţii făcute de noi timp de un an de zile, faptul că s-au falsificat date ca să se poată ţine alegeri în România, nu cred că acest lucru nu a fost ştiut de Preşedintele României şi vizează şi postarea lui Vlad Voiculescu”.

„Primul care a sesizat că au fost falsificate datele a fost ministrul Sănătăţii. Ne-am spus domnul ministru foarte clar că nu s-au înregistrat 2 zile, iar focarele de epidemie au fost scoase din calcul. Sunt ferm convins că această Comisie de anchetă va afla adevărul şi sunt ferm convins că USR nu va dori să fie părtaş la manipulările din timpul Guvernului Orban”, a completat Ciolacu. 

Preşedintele PNL Bucureşti, deputatul Violeta Alexandru, a afirmat săptămâna trecută pe pagina sa de Facebook, că afirmaţii politice de gen „nu am încredere în cifrele cazurilor de COVID-19” nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea.

În replică, într-un comentariu la această postare, ministrul Sănătăţii a precizat că anul trecut, înainte de alegeri, din calculul incidenţei au fost eliminate focarele, iar din calculul incidenţei la 14 zile au fost „pierdute” vreo două zile.

Vlad Voiculescu a negat, miercurea trecută, că ar exista vreun „scandal” între el şi Violeta Alexandru pe tema cifrelor referitoare la pandemie şi afirmă că ”un incicator este un indicator”. El a afirmat că modul în care sunt calculate acum cifrele este adecvat momentului actual şi a precizat că „nu e nimic dramatic în neregulă” cu modul în care datele erau calculate de fostul Guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că nu a măsluit nimeni datele, ci au existat formule diferite de calcul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.