Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că trebuie să profităm de perioada de vacanţă şi să acoperim cât mai bine violenţa în şcoli şi nu să intervenim numai atunci când se întâmplă ceva. Partea de prevenţie este mai importantă decât intervenţia, a mai spus premierul, arătând că nu avem încă un flagel în ceea ce priveşte bullingul sau violenţa, în schimb, încep să crească cotele în ceea ce priveşte consumul de droguri în şcoli. Cred că putem începe, pe 15 septembrie sau când începe noul an şcolar, să avem un program coerent în ceea ce priveşte consumul de droguri în şcoli, mai ales în zonele urbane aglomerate, a anunţat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat după întâlnirea cu ministrul educaţiei că au vorbit despre siguranţa în şcoli.

”Va trebui, împreună cu Ministerul de Interne, mai ales în această perioadă de vacanţă - să nu o pierdem, să nu venim numai când începe şcoala să facem modificări, trebuie să profităm de perioada de vacanţă şi să acoperim cât mai bine violenţa în şcoli şi nu să intervenim  numai atunci când se întâmplă ceva. Partea de prevenţie este mai importantă decât intervenţia”, a spus premierul.

El a precizat că ”vedem cu toţii că suntem campioni la ştiri negative”.

”Nu avem încă un flagel în ceea ce priveşte bullingul sau violenţa. În schimb, încep să crească cotele în ceea ce priveşte consumul de droguri în şcoli. Nu trebuie să ascundem acest lucru, ci trebuie să vorbim despre el, trebuie psihologi în şcoli care să ajute copiii care au căzut în această tentaţie. Vorbim, totuşi, de nişte copii, de nişte adolescenţi. Trebuie ajutaţi să depăşească cât mai repede. Nu sunt o paria a societăţii. Dimpotrivă, dezvoltarea aduce şi astfel de lucruri. Statul român are obligaţia de a interveni şi de a face tot efortul”, a arătat şeful Executivului.

Ciolacu a precizat că va avea o discuţie şi cu ministrul de Interne.

”Cred că putem începe, pe 15 septembrie sau când începe noul an şcolar, să avem un program coerent în ceea ce priveşte consumul de droguri în şcoli, mai ales în zonele urbane aglomerate”, a anunţat premierul Marcel Ciolacu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.