Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că pentru prima oară organizaţiile locale ale PSD au posibilitatea de a forma alianţe politice la nivel local, el avansând inclusiv ideea unor alianţe la nivel local cu PMP "în interesul cetăţenilor”. Liderul social-democrat susţine că în mod "categoric” PSD nu se va alia pe plan local cu PNL şi arată că alianţele locale nu se vor face "în jurul unui proiect politic”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Ori ne strângem în jurul unui proiect sau unui program politic, ori laşi o alianţă să vină natural, trebuie să plece de la baza partidului. Este pentru prima oară în PSD când alianţele locale nu mai sunt gestionate de la centru. Vom vedea cât de multe astfel de alianţe se creionează în judeţe.(...)  Am auzit că în anumite judeţe vor să facă alianţe şi cu PMP-ul local, categoric că nu vor exista alianţe cu PNL-ul”, a spus Ciolacu. 
 
El a adăugat că astfel de înţelegeri pot avea loc cu sindicate sau "cu alte forţe politice”.
 
În ceea ce priveşte relaţia dintre PSD şi ALDE, Marcel Ciolacu a spus că nu vede "nicio problemă” ca la nivel local să existe alianţe. 
 
Liderul interimar al PSD a afirmat că alianţele locale nu se fac "în jurul unui proiect politic", ci "pentru interesul cetăţenilor”.
 
În ceea ce priveşte consultările de miercuri de la Cotroceni, Ciolacu spune că este ”exclusă” o alianţă care să formeze o majoritate din care să facă parte inclusiv PMP, alături de PSD, ALDE, Pro România, spunând că PMP este la guvernare, iar PSD în opoziţie în acest moment.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.