Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, la Buzău, că politicienii nu au dreptul "să fure" un an din viaţa copiilor, criticând astfel măsura Guvernului de a trece cursurile în sistem online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezent la Buzău pentru a-şi lansa candidatura la alegerile parlamentare, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că în toată Europa şcolile rămân deschise, iar în România acestea se închid, contrar recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

"În drum spre Buzău, am tot vorbit cu domnul Rafila. Eu nu sunt un specialist, însă recomandarea OMS în acest moment este ca şcolile să rămână deschise. În toate statele europene şcolile sunt deschise. Nu avem dreptul, noi politicienii, în urma unor decizii politice făcute de acest Guvern, să furăm un an din viaţa copiilor. Să le luăm copiilor dreptul de a se educa. Că sunt incompetenţi şi nu au ştiut după 6 luni cum să deschidă şcolile, că nu ştiu cum să se implice şi că ar trebui să discute cu specialiştii e cu totul altceva. A fost în Franţa domnul Orban, în Franţa funcţionează şcolile, la noi le închid", a spus preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

De asemenea, preşedintele social-democrat a criticat şi decizia de a închide pieţele agroalimentare, decizie anunţată deja ca una dintre măsurile ce urmează a intra în vigoare de luni.

"Am văzut şi decizia magnifică de a închide pieţele. Singurii producători autohtoni sunt în aceste pieţe. Îl anunţ pe domnu’ Orban, nu ştiu dacă a auzit de principiul vaselor comunicante, că dacă va închide pieţele se vor aglomera celelalte magazine. Adevărat, cel mai uşor este să închizi, să pui biciul pe români, să-i urmăreşti şi să le dai sancţiuni. Ca să faci ceva funcţional trebuie să te implici şi să discuţi cu specialiştii. E un ghinion acum că cei mai buni specialişti sunt la PSD, dar am făcut un apel să venim cu toţi specialiştii la masă şi să luăm cele mai bune măsuri, dar nu. Continuă să ia cele mai proaste măsuri. După alegeri... scapă cine poate, asta este deviza”, a conchis Ciolacu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.