Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că în prezent sunt trei forţe politice parlamentare care susţin moţiunea de cenzură - PSD, UDMR şi Forţa Naţională, dar se poartă negocieri în continuare. "Matematic, în acest moment sunt 232 de voturi", spune Ciolacu. El subliniază că s-a luat decizia ca parlamentarii PSD care nu vor vota moţiunea sau vor lipsi nemotivat în ziua votului să fie suspendaţi din partid până după alegerile generale, adică să nu participe pe listele PSD la viitoarele alegeri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am luat hotărârea de a susţine alături de parlamentari demersul privind trecerea moţiunii de cenzură şi este prioritatea numărul unu a PSD, în acest moment sunt trei forţe politice parlamentare care susţin acest demers, respectiv PSD, UDMR şi Forţa Naţională. Mai avem negocieri în continuare în zilele următoare, avem şi o strategie făcută în comun cu colegii mei din teritoriu, punctual cu anumiţi parlamentari independenţi sau neafiliaţi", a declarat Ciolacu, vineri seară, după şedinţa CEX al PSD.

El a afirmat, răspunzând unei întrebări, că "matematic, în acest moment sunt 232 de voturi" în sprijinul moţiunii.

Întrebat de unde speră că vine votul care le lipseşte, el a repetat că sunt negocieri cu forţe poltiice şi parlamentari neafiliaţi.

Întrebat dacă are garanţia că toţi parlamentarii PSD vor vota moţunea, el a spus că s-a luat o decizie în acest sens.

"În cazul în care un parlamentar al PSD nu votează moţiunea sau lipseşte nemotivat în ziua în care va fi votul pe moţune, o perioadă - respectiv până după alegerile generale - va fi suspendat din PSD. Cu alte cuvinte, nu va participa pe listele PSD la viitoarele alegeri", a subliniat Ciolacu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.