Liderul PSD Marcel Ciolacu a făcut apel la politicienilor români şi le-a cerut să lase deoparte, pentru o perioadă scurtă de timp, orgoliile şi atacurile politice interne „pentru a ne putea concentra pe atingerea celui mai important obiectiv strategic de politică externă a României în acest final de an: aderarea la spaţiul Schengen”. El a amintit şi de vizita de miercuri a premierului Olandei Mark Rutte, în acest context.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Ca lider al partidului care a dus România în NATO şi UE, le cer tuturor politicienilor români să lase deoparte, pentru o perioadă scurtă de timp, orgoliile şi atacurile politice interne pentru a ne putea concentra pe atingerea celui mai important obiectiv strategic de politică externă a României în acest final de an: aderarea la spaţiul Schengen! Intrăm într-o perioadă în care fiecare zi se poate dovedi decisivă pentru România. Mâine, de exemplu, se va afla în ţara noastră prim-ministrul Olandei, domnul Mark Rutte, ţară de a cărei poziţie depinde în mare măsură succesul acestui obiectiv naţional. În numele Parlamentului României, îl salut pe premierul Rutte şi îi urez bun-venit în ţara noastră! Ştiu că domnia sa va merge să vadă ce înseamnă în mod real că România este acum în prima linie de apărare a Europei”, a scris Marcel Ciolacu, marţi pe Facebook.
 
Liderul PSD a adăugat că speră ca premierul Olandei să arate că e solidar cu România şi să ureze bun-venit ţării noastre în Spaţiul Schengen.
 
„Odată cu ultima escaladare a violenţei din partea Rusiei asupra civililor nevinovaţi din Ucraina, acum mai mult ca niciodată trebuie să strângem rândurile în Europa pentru a ne apăra cetăţenii, suveranitatea şi democraţia însăşi. Acum este timpul – de fapt, este un moment prea mult aşteptat – ca UE să accepte pe deplin intrarea României în spaţiul Schengen. Prim-ministrul Rutte poate face ca acest drum atât de lung al ţării noastre către Schengen să se apropie de final printr-o susţinere publică a aspiraţiilor noastre. Am respectat toate detaliile tehnice. Suntem europeni loiali. Singurul lucru care stă în cale este voinţa politică. Sper că prim-ministrul Olandei va arăta că este solidar cu românii şi ne aşteptăm ca vizita domniei sale să reprezinte pentru România urarea de bun-venit ca membru cu drepturi depline al spaţiului Schengen”, a mai spus Ciolacu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.