Marcel Ciolacu a declarat, întrebat dacă ar fi dispus la o rocadă prin care PSD să preia portofoliul Energiei şi să lase liberalilor conducerea Ministerului Apărării, că nu există astfel de discuţii şi de trocuri. Liderul social-democraţilor a adăugat că există un acord politic pe care PSD îl respectă şi a mai precizat că ar trebui să aibă loc luni o şedinţă a coaliţiei, urmată săptămâna viitoare de un Consiliul Politic Naţional al PSD care să desemneze persoana pentru portofoliul Apărării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„E un minister care personal are o conotaţie specială. Printre cele mai mândre perioade în viaţa mea a fost când am fost interimar la Apărare. Pe urmă, am rămas vicepremier. Cred că luni ar trebui să avem o coaliţie şi discuţii în interiorul coaliţiei, apoi un Consiliu Naţional săptămâna viitoare unde să desemnăm pe cineva să reprezinte MApN”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat joi dacă îşi mai doreşte PSD portofoliul Apărării.

Chestionat dacă ar fi dispus să existe o rocadă şi să preia PSD Ministerul Energiei, lăsând pentru PNL Ministerul Apărării, Ciolacu a replicat: „Nu pot să răspund la aşa ceva”.

„Acum câteva ore am discutat cu premierul. Nu există astfel de discuţii. Nu se produce nicio rocadă. Nu facem trocuri, rocade. Avem un acord politic pe care îl respectăm. Domnul Dincu a demisionat. E normal să avem o discuţie în interiorul coaliţiei, nu între mine şi premier. Şi apoi o decizie în Consiliul Naţional al PSD”, a conchis Ciolacu. 

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, chestionat dacă liberalii ar fi dispuşi să accepte propunerea social-democraţilor ca PNL să preia conducerea Ministerului Apărării, că „în acest moment, Guvernul are o structură şi funcţionăm pe structura care a fost asumată, agreată de fiecare partid din coaliţie”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.