Marcel Ciolacu a declarat, chestionat dacă a ajuns coaliţia la un consens privind şefia AEP şi când va fi numit preşedintele Autorităţii Electorale Perlamente de către Parlament, că au fost nişte probleme deoarece termenul pentru înscrieri a fost prea scurt. Referitor la faptul că USR l-a propus pe Cristian Preda pentru şefia AEP, liderul PSD a spus că „îl recomandă funcţia şi activitatea, mai ales politică, fiindcă ţinând cont că a fost prin vreo patru partide chiar putem merge cu o logică că este chiar independent”. Întrebat dacă social-democraţii îl mai susţin pe Toni Greblă pentru conducerea acestei instituţii, Ciolacu a replicat: „Toni Greblă a fost audiat în Parlament, a fost trecut, este pe lista de vot. Nu pot să iau un drept al cuiva”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am înţeles că au fost probleme, fiindcă a fost termenul prea scurt pentru înscrieri. N-am avut nicio problemă, am prelungit acest termen. S-a mai înscris cineva în această perioadă, din partea USR parcă. Îl recomandă funcţia şi activitatea, mai ales politică, fiindcă ţinând cont că a fost prin vreo patru partide chiar putem merge cu o logică că este chiar independent. Eu cred că Parlamentul a găsit disponibilitatea asupra unei cereri şi am prelungit termenul cu încă trei săptămâni. Funcţionează AEP în acest moment. În acest moment plenul decide”, a explicat Marcel Ciolacu, vineri la Piteşti, întrebat dacă a ajuns coaliţia la un consens şi când va fi făcută numirea la şefia AEP de către Legislativ.

Chestionat dacă PSD îl va susţine în continuare pe Tobi Greblă, Ciolacu a spus: „Nu vă supăraţi, domnul Toni Greblă a fost audiat în Parlament, a fost trecut, este pe lista de vot. Nu pot să iau un drept al cuiva”.

Pe 7 martie, conducerea Parlamentului a decis reluarea procedurii privind alegerea preşedintelui AEP, termenul pentru depunerea de noi candidaturi fiind 17 martie, iar votul urmând să fie dat pe 24 martie. Potrivit unor surse parlamentare, PNL nu îl vrea pe Toni Greblă la şefia Autorităţii Electorale Permanente şi nu este de acord nici cu faptul că Mituleţu Buică, fostul preşedinte, a rămas secretar general în cadrul Autorităţii. O discuţie pe acest subiect urmează să aibă loc în şedinţa coaliţiei.

Vicepreşedinta PNL Alina Gorghiu a declarat, a doua zi, despre amânarea în Parlament a votului pentru Toni Greblă la şefia AEP şi reluarea întregii proceduri de numire, că liberalii au înţeles îngrijorările din spaţiul public, din partea organizaţiilor non-guvernamentale legate de apartenenţa acestuia, pentru o perioadă lungă de timp, la PSD şi şi-au manifestat în interiorul coaliţiei dorinţa ca la conducerea AEP să fie o persoană care nu are legătură cu partidele politice, ci un profesionist.

USR a anunţat, miercuri, că îl propune pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP) pe Cristian Preda, profesor de ştiinţă politică şi decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.