Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, marţi seară, că a găsit pentru decontare concedii medicale în valoare de 6 miliarde de lei în acest an, deşi în pandemie valoarea acestora a fost de 570 de milioane de lei. ”Undeva lucrurile au scăpat de sub control”, afirjmă Ciolacu, precizând că este nevoie de digitalizare în mai multe domenii, inclusiv în sănătate, unde ”oricine poate deconta reţete şi servicii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În acest moment, toată lumea plăteşte CASS. Pe timpul PSD-ului, erau concedii medicale de 820 de milioane. Pe urmă au venit 570 de milioane pe timpul pandemiei. Anul acesta eu am găsit de plată concedii medicale de 6 miliarde. 6 miliarde de lei. Eu nu am fost în concediu...undeva lucrurile au scăpat de sub control. Înţeleg misiunea grea pe care o are noul şef de la CNAS”, a afirmat, marţi seară, la România TV, Marcel Ciolacu.

Premierul a vorbit despre nevoia de digitalizare în domeniul sanitar.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

”Cum adică copilul când se naşte nu are card de sănătate (...) Unde se mai întâmplă acest lucru? Oricine poate deconta reţete şi servicii fără să fie digitalizat şi să ai o fişă foarte clară. Aceste lucruri trebuie să înceteze. Avem nevoie de o Românie ordonată”, a adăugat premierul.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.