Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a afirmat, marţi seară, că nu s-a dus în Statele Unite ale Americii pentru a căuta susţinere şi legitimitate în perspectiva anului electoral 2024. ”Eu nu am forţat o vizită a mea în SUA”, a afirmat liderul PSD, precizând că încă nici nu ştie dacă va candida sau nu anul viitor în alegerile prezidenţiale. Ciolacu a precizat, de asemenea, că modalitatea de desemnare a candidatului formaţiunii ar trebui schimbată: ”Este evident că undeva s-a greşit, dacă am ratat de patru ori alegerile”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcel Ciolacu a fost întrebat, marţi seară, la Antena 3, dacă vizita în SUA a fost făcută pentru a căuta susţinere pentru anul electoral viitor, cum s-a întâmplat în trecut cu lideri ai PSD, şi a afirmat: ”Trebuie ieşim o dată din această logică. Eu nu am venit pentru susţinerea nimănui pentru campania electorală. Eu nu am forţat o vizită a mea în Statele Unite. Cred se impunea o vizită a unui prim-ministru. Din 2016 nu a mai fost niciun prim-ministru în Statele Unite. Cred se impunea, mai ales în contextul de criză regională şi globală în acest moment un prim-ministru al României vină Statele Unite”.

Premierul a precizat că toate discuţiile pe care le-a avut ”au fost aplicate pentru România, pentru investiţiile din România, pentru priorităţile României”.

”Sub nicio formă n-a fost o discuţie de campanie sau de susţinere. Nici nu ştiu dacă voi candida la alegerile de anul viitor. Din punctul meu de vedere, cele mai importante alegeri sunt alegerile europarlamentare”, a mai declarat liderul PSD.

Întrebat dacă şansele ca el să fie candidatul PSD pentrun alegerile prezidenţiale sunt mai mari de 50%, Marcel Ciolacu a declarat: ”Nu, haideţi să nu dăm niciun verdict. În primul rând trebuie să am această discuţie eu cu mine şi pe urmă eu cu colegii mei. Oricum, această discuţie va avea loc în interiorul partidului după alegerile europarlamentare”.

”Mai mult, am promis cei care doresc fie candidaţii Partidului Social Democrat vor intra într-o competiţie internă de partid, astfel încât fiecare judeţ şi fiecare organizaţie în parte va vota care este cel mai un candidat. Trebuie schimbat ceva şi în metoda de alegere a candidatului pentru funcţie, în interiorul Partidului Social Democrat. Este evident undeva s-a greşit, dacă am ratat de patru ori alegerile”, a adpugat Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul României se află într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii – la Washington D.C. şi New York - împreună cu o delegaţie guvernamentală din care fac parte Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, Luminiţa Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, şi Radu Oprea, ministrul Economiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.