Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că atunci când a existat o nereuşită, ea a fost orfană, iar când a fost o reuşită, normal că a avut mai mulţi părinţi şi toată lumea s-a dus la maternitate să declare că este copilul lor. ”Acelaşi lucru se va întâmpla şi când voi semna împreună cu premierul Spaniei dubla cetăţenie pentru cetăţenii români din Spania”, a completat Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

” La noi în ţară sunt discuţii multe, fiindcă ştiţi foarte bine că avem o coaliţie făcută între cele două mari partide: Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal. Prioritatea noastră, indiferent din ce partid facem parte, este să apărăm România de extremism, este să reamintim românilor (..) că România a beneficiat de 266 de miliarde de lei din fonduri europene. România nu se poate, nu s-ar fi putut dezvolta şi nu s-ar putea dezvolta fără banii europeni. Românii, şi am fost şi în Spania, şi în Italia, şi în Germania, românii, mai ales că avem cea mai mare diasporă din Europa, nu pot să fie liberi şi să se simtă siguranţă decât în cadrul Uniunii Europene”, a spus premierul în cadrul unui eveniment.

Şeful Executivului a menţionat că ”nu trebuie să avem nicio teamă sau nicio reţinere să spunem foarte clar că locul României este în Uniunea Europeană şi în NATO”.

”Dacă în acest moment, România este una dintre cele mai sigure state din lume, este datorită apartenenţei la Uniunea Europeană şi la NATO. Acestea sunt adevărurile, acestea sunt lucrurile pe care cu greu le-am câştigat. Cu adevărat, de fiecare dată Partidul Social Democrat a reuşit să ducă România şi în Uniunea Europeană şi în NATO, mai nou, şi în spaţiul Schengen, chiar dacă numai cu piciorul drept, dar acest lucru se datorează şi prim-ministrului Pedro Sánchez şi cancelarului Olaf Scholz şi tuturor prietenilor europeni ai României. Şi sunt ferm convins că anul acesta vom reuşi să fim membri ai spaţiului Schengen cu drepturi depline, mai exact şi terestru”, a subliniat premierul.

Ciolacu a mai arătat că, ”atunci când a existat o nereuşită, ea a fost orfană, toată lumea a încercat să se ascundă de acea nereuşită, iar când a fost o reuşită, normal că a avut mai mulţi părinţi şi toată lumea s-a dus la maternitate să declare că este copilul lor”.

”Acelaşi lucru se va întâmpla şi în următoarele două-trei luni de zile, când voi semna împreună cu prim-ministru al Spaniei, domnul Pedro Sánchez, dubla cetăţenie pentru cetăţenii români din Spania, un proiect de suflet atât al meu, cât şi al domnului prim-ministru. Am fi al doilea stat după Franţa în care românii din diaspora ar putea avea dublă cetăţenie şi nu ar fi nevoiţi să renunţe la cetăţenia română ca să obţină cetăţenia spaniolă, mai ales că ţinem cont şi de proporţiile diasporei din Spania, care depăşeşte 800.000 de oameni”, a spus Marcel Ciolacu.

El a precizat că ”şi de această dată, ca şi în cazul Schengen, iarăşi vom fi mulţi părinţi care vom declara copilul la maternitate”. 

”Sincer, nu mă deranjează acest lucru, pe fond este o reuşită a noastră, a tuturor românilor, dar să nu uităm niciodată că un prim-ministru social-democrat, în persoana lui Pedro Sánchez, ne-a ajutat”, a mai spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.