Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, vorbeşte din nou despre o majorarea diferenţiată a pensiilor, de anul viitor, avansând ideea alocării unei„ anvelope” de 15% pentru majorarea bugetului pensiilor, concomitent cu majorarea diferenţiată a veniturilor pensionarilor. „Stabilim împreună o anvelopă, respectiv de 15% efortul bugetar, care reprezintă 15 miliarde de lei, şi în această anvelopă venim şi mărim diferenţiat, în funcţie de venituri. Mi se pare foarte corect, pentru că în momente de criză, în momente speciale, nu putem să rămânem captivi ai unui şanţ sau unui cerc restrâns şi să avem aceeaşi abordare”, afirmă liderul social-democrat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Sunt multe lucruri de spus. Eu nu pot să susţin că toate pensiile din România trebuiesc mărite la fel, cred că ne-am dezice cu toţii de echitatea socială şi de faptul că noi suntem un partid social-democrat. Nu poate să-mi explice nimeni şi nici dumneavoastră cred că nu puteţi explica oamenilor, când vă opresc pe stradă şi spun că au o pensie de 1800 de lei, şi noi o să le-o mărim cu 250 de lei, cum vor reuşi aceşti oameni să treacă această iarnă. Este.. stabilim împreună o anvelopă, respectiv de 15% efortul bugetar, care reprezintă 15 miliarde de lei, şi în această anvelopă venim şi mărim diferenţiat, în funcţie de venituri. Mi se pare foarte corect, pentru că în momente de criză, în momente speciale, nu putem să rămânem captivi ai unui şanţ sau unui cerc restrâns şi să avem aceeaşi abordare ca şi când nu ar fi trei crize suprapuse. Noi trebuie să fim coerenţi şi eficienţi la o situaţie reală, nu putem să facem abstracţie de ce se întâmplă în Ucraina, de criza energetică, de o eventuală recesiune tehnică” a afirmat Marcel Ciolacu în faţa social-democraţilor care participă sâmbătă după amiază, la conferinţa de alegeri a organizaţiei judeţene Vrancea.  
Liderul social-democrat s-a exprimat din nou împotriva ideii de cotă unică de impozitare, arătând că doar în Rusia se mai aplică acest sistem şi nu în „restul ţărilor dezvoltate”. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.