Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că susţine impunerea de restricţii persoanelor care nu doresc să se vaccineze anti-COVID, el argumentând că „”nu vrei să te vaccinezi, atunci intri în nişte rigori impuse ca să nu mă îmbolnăveşti pe mine, fiindcă eu am un drept la viaţă”. Ciolacu susţine că speră ca România să nu fie locul în care să apară o nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2, adăugând, ironic, că dacă aceasta ar apărea s-au numit ”tulpina Cîţu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Marcel Ciolacu se arată de acord cu impunerea de restricţii celor care nu vor să se vaccineze. 
 
”Care e primul la drept e care-l avem, dreptul la viaţă sau dreptul de a nu avea certificat verde? Eu am dreptul la viaţă. Nu vrei să te vaccinezi, atunci intri în nişte rigori impuse ca să nu mă îmbolnăveşti pe mine, fiindcă eu am un drept la viaţă. Fiindcă nu vrei să te vaccinezi, trebuie să intri în anumite restricţii”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi seară, în emisiunea moderată de Florin Călinescu la Prima Tv.
 
Liderul social-democrat consideră că România nu a avut încredere în autorităţi în ceea ce priveşte vaccinarea din cauza ”dublei măsuri”, respectiv faptul că Guvernul a permis organizarea de festivaluri cu zeci de mii de oameni sau a unui congres cu cinci mii de participanţi, apoi a cerut oamenilor să ”stea în casă”.
 
”Nu am avut capacitatea, ca oameni politici, toţi, până la urmă, să scoatem exemplele care trebuie urmate în această perioadă. Absolut toată lumea. Sperăm să nu dăm o tulpină nouă acuma, în Europa”, a mai spus Marcel Ciolacu în emisiunea lui Florin Călinescu.
 
Întrebat cum ar trebui să se numească o astfel de tulpină, dacă ea ar apărea în România, liderul PSD a răspuns: ”nu are decât tulpina Cîţu, ce să-i fac?”.
 
Ciolacu a făcut totodată referiri ironice la propunerea USR pentru Ministerul Sănătăţii, spunându-i Ioanei Mihăilă  „doamna Mănăilă”.
 
”După ce a salvat pandemia în România trebuia din nou… Totuşi situaţia e una tragică prin ce trece România, nu poţi să vii cu aceeaşi nominalizare la Ministerul Sănătăţii, după ce ai o situaţie atât de gravă după ce a fost ministru al Sănătăţii, dar fiecare partid îşi face politica de cadre internă”, a adăugat Ciolacu. 
 
Liderul PSD a catalogat drept ”o catastrofă” situaţia privind decesele înregistrate recent, din cauza COVID-19.
 
”Banii se găsesc în funcţie de priorităţile pe care ţi le alegi şi cred că sănătatea şi salvarea vieţii românilor sunt o prioritate. Economia, ştiţi, o mai dregi, mai amâni, mai intri în faliment, mai revii, intervine statul, îţi pierzi slujba astăzi, o regăseşti mâine. Dacă ţi-au pierdut viaţa, s-a încheiat”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat convocarea pentru miercuri a unei şedinţe cu toţi responsabilii pentru a decide măsuri restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor cu SARS-CoV-2.
 
Pornind de la bilanţul grav de marţi al pandemiei, Iohannis a afirmat că valul 4 este mai agresiv decât se prognoza, iar pregătirea acestui val, pe fondul unei campanii de vaccinare care s-a mişcat mult prea lent, a fost deficitară.
 
”Este alarmantă lipsa de acţiuni concrete din partea autorităţilor şi cifrele de astăzi confirmă”, afirmă preşedintele.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.