Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că numărul crescut de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus prezentat de autorităţi în ultimele zile face parte din ”manipularea”pregătită de către Guvern, întrucât PSd nu a anunţat tranşant dacă va vota sau nu starea de alertă. Ciolacu a precizat că parlamentarii formaţiunii nu vor vota sub nicio formă stare de alertă în forma în care a fost şi nici pentru o perioadă mai mare de 15 zile. Ciolacu face referire la faptul că nu s-au deschis bisericile şi teatrele, dar se deschid sălile de jocuri de noroc, deşi toate sunt spaţii închise. Liderul PSD acuză interese din partea unui consilier al premierului Orban şi afirmă că este vorba despre ”corupţie”. Premierul Ludovic Orban a respins, duminică seară, acuzaţiile de manipulare a datelor privind pandemia de coronavirus pe care le-a adus Guvernului liderul PSD, Marcel Ciolacu. ”Să lansezi o asemenea acuzaţie fără nicio dovadă, reprezintă un gest iresponsabil şi un act profund imoral”, a afirmat premierul. Acesta a anunţat că luni sau marţi va fi adoptată Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Orban, după ce a fost acuzat de Marcel Ciolacu de manipulare în ceea ce priveşte cazurile de îmbolnăvire: Să lansezi o asemenea acuzaţie fără nicio dovadă, reprezintă un gest iresponsabil şi un act profund imoral

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a fost întrebat, duminică seară, la România TV, despre creşterea numărului de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus şi dacă nu ar trebui prelungută starea de urgenţă şi a răspuns: ”Mă aşteptam la această manipulare şi mi-aş dori să răspund simplu dacă vom vota sau nu. În primul rând, nu ştim ce stare de alertă vom vota. Categoric, PSD nu va vota starea de alertă care a fost şi până acum. Împreună cu colegii am luat decizia să nu prelungim mai mult de 15 zile”.

Liderul PSD afirmă că mare problemă este ambiguitatea premierului şi a Guvernului.

”Este de neacceptat ca după 3 luni de zile să nu începi un parteneriat cu românii, să le explici ce se întâmplă. Toate dezbaterile au fost dacă PSD va fi sau nu de acord cu starea de alertă. Nu poti să aştepţi până în ultima zi, să vii cu un HG şi pe urmă să discuţi în Parlament. (...) Parcă se încearcă să se astupe nişte lucruri sub această stare de alertă”, a mai afirmat Ciolacu.

Acesta s-a declarat ”revoltat” de schiderea sălilor de jocuri de noroc, deşi nu se deschid bisericile sau teatrele.

”Am fost foarte revoltat cu măsura deschiderii păcănelelor care sunt în spaţii închise, dar această dublă măsură... (...) Ţii bisericile închise, în preoţi nu ai încredere, nu deschizi teatrele, de ce? Nu ai încredere în acei oameni că pot respecta anumite reguli, dar deschizi anumite activităţi precum păcănelele. Acest lucru se numeşte corupţie. De ce ţii locurile de joacă închise. Ce? Părinţii îşi îmbolnăvesc copii cu voia lor? Toată lumea e iresponsabilă şi venim să amendăm”, a mai declarat Ciolacu.

Acesta a afirmat că, dacă aceste lucruri ar fi fost făcute de un prim ministru PSD, ”ar fi fost la DNA”.

Ciolacu acuză şi un monopol al informaţiei.

”Acum plătim toate aceste 3 luni de manipulare, nu s-au făcut testări, acum când vine starea de alertă, când nu am anunţat clar dacă vom vota sau nu, se fac testări. Informaţia încearcă să o ţină numai la ei. Acest lucru nu e permis într-o democraţie”, a mai declarat liderul PSD.

Acesta a anunţat că ”tot ce ţine de sănătatea românilor” va fi votat în Parlament, dar nu şi ce ţine de ”şmecherii”. 

Intrebat cum ar trebui să arate starea de alertă pentru a fi votată, liderul PSD a precizat: ”E normal să laşi anumite instrumente specialiştilor la îndemână: purtarea măştilor, distanţarea socială, dacă vii dintr-o ţară de risc major trebuie intrat în carantină. Nu avem nicio problemă legat de sănătatea oamenilor. Problema e să se deschidă spitalele, bisericile. Oamenii nu mai trebuie să aibă o problemă cu necunoscutul. Sub nicio formă achiziţii directe, s-au făcut destui bani, e de ajuns. Nu mai există angajări prin derogare de la lege, achiziţii directe. Sunt nişte condiţii minimale, de bun simţ, pentru a ajunge la o stare intermediară până la intrarea la normalitate. Şi să avem acces la informaţie. Sunt preşedintele Camerei, nu se poate ca eu şi preşedintele Senatului să nu avem nicio informare până la acest moment”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.