Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că sancţionarea preşedintelui Klaus Iohannis pentru ”derapajul privind Ardealul era necesar”, dar este sombolică. ”Din păcate, răul pe care Iohannis l-a făcut prin discreditarea funcţiei prezidenţiale rămâne imens”, susţine Ciolacu, afirmând că şeful statului ”a făcut România de râs în toate cancelariile europene”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele Iohannis are obligaţia de a-şi cere public scuze şi de a promite românilor că nu va mai încerca să-şi ţină partidul în viaţă cu teme nedemne pentru un preşedinte european. Derapajul preşedintelui privind Ardealul a fost sancţionat astăzi de CNCD. Un gest necesar, dar simbolic. Din păcate, răul pe care Iohannis l-a făcut prin discreditarea funcţiei prezidenţiale rămâne imens”, a scris, miercuri, Marcel Ciolacu pe Facebook.

Potrivit acestuia, preşedintele ar fi trebuit să ştie că, în Europa sec. XXI, ”nu mai poate veni cu asemenea petarde grosolane în spaţiul public”.

”A făcut România de râs în toate cancelariile europene! Priorităţile românilor sunt altele, domnule Iohannis! Şi ar trebui să înţelegeţi inclusiv acest lucru”, a mai scris Ciolacu.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost amendat cu suma de 5.000 de lei de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru afirmaţiile făcute recent în contextul discutării legii privind autonomia Ţinutului Secuiesc, considerându-se că afirmaţiile şefului statului au creat o atmosferă “ostilă, degradantă, umilitoare”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.