Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu s-a arătat profund îngrijorat de planurile Rusiei de a destabiliza Republica Moldova despre care a vorbit preşedinta Maia Sandu. Liderul PSD a adăugat că România şi UE susţin pe deplin drumul democratic şi european al Republicii Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Profund îngrijorat de informaţiile comunicate de către preşedintele Maia Sandu referitoare la încercările Rusiei de a destabiliza Republica Moldova. România şi Uniunea Europeană susţin pe deplin continuarea drumului democratic şi european al Republicii Moldova. Suntem uniţi pentru democraţie”, a scris Marcel Ciolacu, luni pe Twitter.
 
Preşedinta Maia Sandu a anunţat luni că a fost dejucat un plan al Moscovei de a destabiliza Republica  Moldova prin acţiuni subversive, inclusiv luări de ostatici şi atacuri asupra unor instituţii, în care ar fi urmat să fie implicaţi cetăţeni „cu pregătire militară” din Federaţia Rusă, Belarus, Serbia şi Muntengru.
 
Planul includea acţiuni ale unor diversionişti cu pregătire militară camuflaţi în civili, care să întreprindă acţiuni violente, atacuri asupra unor edificii ale statului şi luare de ostatici, a spus Maia Sandu, reacţionând la discuţiile din spaţiul public, apărute în ultimele zile, în legătură cu securitatea Republicii Moldova.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.