Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că social-democraţii sunt de acord în principiu cu data de 27 septembrie pentru alegerile locale, dar că Guvernul trebuie să se hotărască dacă mai există sau nu pandemie deoarece trebuie respectat un întreg calendar până la alegeri, care nu s-ar mai putea respecta dacă starea de alertă va fi prelungită cu o lună. Ciolacu a afirmat că aşteaptă motivarea CCR pentru a vedea cine stabileşte data alegerilor, dacă este Guvernul sau Parlamentul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Marcel Ciolacu a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de prsă, dacă în legea privind prelungirea mandatelor aleşilor locale se menţine prevederea ca data alegerilor să fie stabilită de către Parlament. 
 
"Nu. În primul rând avem o prelungire până la data de 1 noiembrie. În principiu, şi noi suntem de acord cu 27 septembrie. Avem o singură problemă, că nu mai înţelegem mesajele venite de la Guvern. Se cere o prelungire cu 30 de zile, asta înseamnă până pe 15 iulie. Dacă ne uităm la calendar, deja intrăm în perioada de strângere de semnături. Cred că Guvernul ar trebui o dată să se hotărască, avem pandemie, nu avem pandemie, ţinem alegeri, nu ţinem alegeri, fiindcă vânturăm nişte date şi nişte scenarii fără să explicăm oamenilor că nu e un simplu lucru că anunţăm o dată, înseamnă campanie electorală, respectarea legii, strângerea de semnături, depunerea de candidaturi”, a declarat Marcel Ciolacu.
 
Întrebat dacă va lăsa Guvernul să stabilească data alegerilor, liderul PSD a spus: "În primul rând, aşteptăm motivarea CCR şi atunci va fi foarte clar cine va stabili data alegerilor. Din comunicatul CCR am văzut că poate şi Guvernul şi normal că am trecut în lege că putem avea acest atribut. Să aşteptăm motivarea care sigur o să ne spună exact”.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.