Preşedintele PSD Marcel Ciolacu critică propunerea PNL referitoare la impozitarea pensiilor speciale, recomandânsu-i premierului Ludovic Orban să ia proiectul PSD pe această temă, să îl adopte prin Ordonanţă de Urgenţă , iar banii astfel obţinuţi să fie daţi la sănătate. ”Ipocriţilor, aveţi Guvern, aveţi toate pârghiile ca să daţi Ordonanţă de Urgenţă! Ce vă reţine?!”, le transmite Ciolacu liberalilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După ce PSD a anunţat că va impozita drastic TOATE pensiile speciale, am văzut cu toţii un adevărat concurs de populism din partea celorlalte partide care s-au înghesuit să depună tot felul de proiecte în Parlament. De departe, cei mai ipocriţi sunt cei de la PNL care după ce au mai mimat o dată că elimină pensiile speciale acum se fac că le impozitează. IPOCRIŢILOR – aveţi Guvern, aveţi toate pârghiile ca să daţi Ordonanţă de Urgenţă! Ce vă reţine?! De ce continuaţi să pacăliţi oamenii?!”, afirmă liderul interimaral PSD Marcel Ciolacu.

El consideră că premierul Ludovic Orban ar trebui să ia proiectul PSD privind impozitarea pensiilor speciale şi să dea Ordonanţă de urgenţă şi apoi să dea banii la sănătate.

”Să dea OUG şi să o să o publice cât mai repede în Monitorul Oficial într-o formă corectă. Altfel, dacă mai ascultă de colegii săi înecaţi până la gât în incompetenţă, o să păţească exact precum Cîţu cu amânarea ratelor românilor”, precizează liderul PSD

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a anunţat, miercuri, depunerea unui amendament la OUG 29/2020 privind unele măsuri economice şi fiscal-bugetare care prevede impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% şi până la 95%.

"Economiile rezultate din impozitarea pensiilor speciale vor merge pentru achiziţionarea de aparatură medicală, echipamente şi materiale sanitare, dar şi pentru stimularea financiară a personalului aflat în prima linie a războiului cu epidemia de coronavirus", a spus Roman.

Potrivit acestuia, propunerea vizează impozitarea cu 10% a pensiilor speciale între 2001-4.000 de lei, cu 60% a pensiilor speciale cuprinse între 4.001-7.000 de lei şi cu 95% a pensiilor speciale care depăşesc cuantumul de 7.000 de lei.

Preşedintele USR, Dan Barna, a salutat decizia PNL de a depune, "la câteva ore după USR", un proiect de lege privind impozitarea pensiilor speciale şi a spus că vrea să creadă că nu este vorba de o concurenţă politică, ci despre nevoia de a regla "una din cele mai mari nedreptăţi" din societatea românească actuală.

"Salutăm decizia PNL de a depune la câteva ore după USR un proiect de lege privind impozitarea pensiilor speciale. Vrem să credem că, măcar pe acest subiect, nu e vorba de concurenţă politică, ci despre o nevoie reală de a regla una dintre cele mai mari nedreptăţi din societatea românească actuală”, a transmis Dan Barna, pe pagina sa de Facebook. 
 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.