Preşedintele interimar al PSD MArcel Ciolacu a declarat că, dacă Guvernul va îndrăzni să trimită la publicare la Monitorul Oficial ordonanţele adoptate în ultima şedinţă înaintea demiterii, atunci PSD va sesiza Avocatul Poporului şi va opri ”acest şir de ilegalităţi, această batjocură la adresa democraţiei”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”PSD a fost supus unui atac continuu din partea tuturor, din partea multor forţe din această ţară. În fapt, au vrut să distrugă acest partid şi, din păcate, nu este prima oară. Uniţi, cu încredere unii în alţii, am rezistat şi de data aceasta acestui atac. Am văzut cu toţii în ultimele luni unde poate duce lupta politică purtată fără raţiune şi fără ruşine”, a afirmat el.
Ciolacu a afirmat că PNL „a vrut şi încă mai vrea să modifice legislaţia electorală”. 
Liderul interimar a criticat cele 25 de ordonanţe de urgenţă date „într-o sigură noapte, în dispreţul legii”.
„Dacă vor îndrăzni să trimită la publicare aceste ordonanţe, atunci vom sesiza Avocatul Poporului şi vom opri acest şir de ilegalităţi, această batjocură la adresa democraţiei” a avertizat Ciolacu.
El a criticat faptul că PNL a dat 55 de OUG în trei luni, spunând că este un „record absolut în democraţia post-decembristă a României”
Marcel Ciolacu acuză că PNL şi preşedintele Iohannis au băgat România în criză politică, iar PSD are o soluţie pentru stabilitate. În acest context, liderul PSD spune că preşedintele Iohannis vrea prelungirea crizei.
„Ei vor alegeri anticipate pentru că nu vor să crească salariile de la 1 septempbrie, vor alegeri anticipate pentru că nu ştiu să guverneze, vor alegeri anticipate pentru că se împrumută de bani şi noi nu ştim unde se duc miliardele acestea, vor alegeri anticipate pentru că vor să ascundă faptul că România se întoarce în austeritate”, a conchis liderul interimar al PSD.

Premierul Ludovic Orban a declarat că procedurile privind adoptarea celor 25 de ordonanţe de urgenţă au fost grăbite, după ce s-a stabilit în Parlament că moţiunea de cenzură va fi votată miercuri. Din acest motiv, ordonanţele au fost adoptate în şedinţa de guvern de marţi.

”Problema cea mai importantă este ca ordonanţele de urgenţă să fie publicate în Monitorul Oficial, să intre în vigoare, pentru că este vorba de ordonanţe extrem de importante pentru România. În spatele fiecărei ordonanţe de urgenţă pe care am adoptat-o a existat un motiv solid, puternic, legitim. Adoptarea acestor acte normative era fundamentală, fie pentru zone ale societăţii româneşti, pentru zone ale economiei româneşti, fie pentru nevoi reale ale românilor”, a declarat premierul.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.