Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că în opinia sa, preţul din energie, de la 1 aprilie, va trebui reglementat, pe o perioadă de şase luni. Despre criticile liberalilor la adresa conducerii ANRE, Ciolacu a spus că nu ştie dacă ANRE trebuie să urmărească facturile. ”Avem 4 milioane patru sute de mii de facturi emise greşit. Cred că acolo ar trebui căutat cine este de vină, a spus liderul social-democrat, la Parlament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este evident că suntem într-o criză energetică majoră, în afară că loveşte consumatorii casnici, loveşte întreaga industrie românească. Nu este doar România în această situaţie, este întreaga Europă, şi nu numai, dar am văzut şi măsuri care s-au luat şi în Marea Britanie, şi în Franţa, deci este un moment în care statul trebuie să intervină, curajors”, a spus liderul PSD. 

Marcel Ciolacu a spus că trebuie văzut ce se va întâmpla de la 1 aprilie. 

”Rămân la părerea personală că preţul de la 1 aprilie va trebui reglementat. Pe o perioadă de şase luni, legea ne lasă să facem aces lucru”, a spus preşedintele PSD, arătând că trebuie depăşite aceste două luni şi apoi celelalte şase. 

”Trece iarna în aceste două luni şi aproape am înţeles şi eu de la specialişti că preţul la gaze deja începe să fie mai mic”, a afirmat Ciolacu, adăugând că mizează şi pe o uniformizare a preţurilor în perioada următoare, la nivel mondial. 

Despre liberalizarea preţurilor, Marcel Ciolacu a spus că rămâne în continuare. ”Eu vorbesc despre o lege care ne dă dreptul, nu mie, Guvernului României şi românilor, să intervină în situaţii de criză. De aceea avem şi guvern şi legi”, a afirmat Ciolacu. 

Preşedintele PSD a mai arătat că reprezentantul ANRE a fost la şedinţa coaliţiei, unde s-a discutat despre legislaţie şi paşii ce urmează să fie făcuţi. 

Despre criticile PNL la adresa conducerii ANRE, Ciolacu a spus că lui nu i-a solicitat nimeni o schimbare la ANRE. 

”Haideţi să vedem adevărul. În opinia mea, cred că avem o problemă cu cei care au emis, în mod eronat, voit sau nevoit, două milioane două sute de mii de facturi. Nu ştiu dacă ANRE trebuie să urmărească facturile. Mai mult, s-au emis două luni la rând. Avem 4 milioane patru sute de mii de facturi emise greşit. Cred că acolo ar trebui căutat cine este de vină”, a mai spus preşedintele PSD. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.