Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susţine că "singura performanţă a PNL este viteza cu care îndatorează România la dobânzi uriaşe: 1000 euro/secundă". "Cele mai negre previziuni s-au adeverit: negativ - asta defineşte Guvernarea PNL! Toate minciunile guvernării PNL au fost spulberate de Standard&Poor’s care reconfirmă, din păcate, că România rămâne acolo unde a bagat-o PNL - pe negativ", spune Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cele mai negre previziuni s-au adeverit: NEGATIV – asta defineşte Guvernarea PNL! Toate minciunile guvernării PNL au fost spulberate de Standard&Poor’s care reconfirmă, din păcate, că România rămâne acolo unde a bagat-o PNL - pe NEGATIV! Şi cu perspectivă de înrăutăţire!", afirmă Marcel Ciolacu, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

El se întreabă "unde este măreaţa creştere economică în fapt inexistentă?!"

"Unde sunt tonele de bani netipăriţi de la Bruxelles cu care PNL se împăunează deja? Unde sunt investiţiile străine care, de fapt, fug din România?! Niciunde! Singura performanţă a PNL este viteza cu care îndatorează România la dobânzi uriaşe: 1000 euro/secundă. În 7 luni au luat 80 de miliarde. Dar în economie au ajuns doar 3. UNDE SUNT BANII?? Guvernarea PNL-PDL a aruncat ţara în haos, austeritate şi şomaj. Este nevoie urgent de un plan coerent şi sustenabil de măsuri pentru redresarea economiei!", adaugă Ciolacu.

Agenţia de evaluare financiară S&P a confirmat ratingul de ţară al României la nivelul "BBB-", cu perspectivă negativă, ceea ce reprezintă un semnal şi pentru celelate două agenţii, Fitch şi Moody's, care derulează evaluări ale ratingului României. S&P estimează că deficitul bugetar va urca la 8% din PIB şi consideră că Guvernul va majora pensiile în luna septembrie, dar cu 10%, nu cu 40%, aşa cum era aşteptat. Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a reacţionat într-o postare pe Facebook: ”Agentia de rating Standard and Poor's CONFIRMĂ rating-ul de ţară al României - Investment Grade”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.