Atacarea la CCR, de către PNL, a măsurilor sociale şi economice iniţiate de PSD şi votate de toate forţele politice parlamentare, cu excepţia liberalilor, nu loveşte în PSD ci în români şi firmele româneşti, afirmă liderul PSD Marcel Ciolacu, care consideră că liberalii dau astfel proba maturităţii politice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PNL dă astăzi proba maturităţii politice. Atacarea la CCR a măsurilor sociale şi economice iniţiate de PSD şi votate de toate forţele politice parlamentare, cu excepţia liberalilor, nu loveşte în PSD, domnule Orban, ci în românii şi firmele româneşti care acum aşteptau un sprijin real din partea statului”, a scris Ciolacu pe Facebook.

El afirmă că, dacă autorităţile se compară cu Italia şi Spania, să se compare şi la măsurile de protecţie socială pe care le-au luat şi la cele pentru salvarea economiei.

”Sunt identice – amânarea ratelor şi a plăţii facturilor la utilităţi, facilităţile fiscale pentru firme sau şomajul tehnic! PNL va fi singurul partid care a ales să facă în continuare politică, după ce restul forţelor politice au răspuns pozitiv apelului pe care l-am făcut ieri şi au înţeles că în această perioadă dificilă trebuie ca toţi să alergăm pe un singur culoar, pentru România”, conchide Ciolacu.

PNL a atacat la Curtea Constituţională a României (CCR) două legi promovate de PSD şi adoptate, în 3 aprilie, de Camera Deputaţilor, în calitate de cameră decizională. Este vorba despre Legea pentru suspendarea rambursării creditelor şi Legea pentru acordarea unor facilităţi pentru contribuabilii operatori economici pe teritoriul României, pe care liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, le consideră ” neserioase, amatoriste şi populiste”. ”PSD încearcă să împiedice măsurile luate deja, prin înregistrarea iniţiativelor în aceeaşi zi în care au fost adoptate de Guvern”, a transmis Florin Roman.

Camera Deputaţilor, în calitate de Cameră decizională, a adoptat vineri legea PSD privind amânarea plăţii ratelor la bănci, dar şi o propunere legislativă a lui Marcel Ciolacu, Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu prin care populaţia şi firmele pot amâna plata facturilor la utilităţi şi care permite firmelor să amâne cu trei luni virarea contribuţiilor de asigurări sociale, reduse cu 50%.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.