Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi, în şedinţa de Guvern, că va fi revizuită Ordonanţa de urgenţă privind operaţiunile în numerar, el arătând că economia nu este încă pregătită pregătită să funcţioneze cu mai puţin numerar, în special în mediul rural unde sunt puţine bancomate. Premierul a precizat că vrea, însă, să elimine toate portiţele prin care se face evaziune fiscală în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi revizuim şi Ordonanţa de urgenţă privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar. Toate limitele actuale de cash vor fi menţinute, atât la persoanele fizice, cât şi la cele juridice, cu două excepţii, plafonul de casă pentru firme va fi de maxim 50.000 de lei, iar avansul spre decontare va fi 1.000 de lei pe zi”, a spus premierul. 

Marcel Ciolacu a precizat că, ”chiar dacă principiile enunţate erau corecte, în viaţa reală se produceau situaţii greu de rezolvat”.

”Am vorbit cu reprezentanţii sistemului bancar, cât şi cu micii comercianţi din pieţe, cu mari antreprenori, dar şi cu familii care au o microintreprinderi. Concluzia unanimă este că economia noastră nu este încă pregătită pregătită să funcţioneze cu mai puţin numerar, în special în mediul rural, unde bancomatele sunt rare şi lumea foloseşte mai mult numerar”, a explicat şeful Executivului.

El a precizat că, în egală masură însă, vrea să elimine toate portiţele prin care se face evaziune fiscală în România.

”Fără bani nu putem avea un sistem de pensii, de sănătate puternic, un sistem de învăţământ performant şi autostrăzi aşa cum ne dorim. De aceea, vom folosi cea mai modernă tehnologie pentru a-i identifica pe cei care nu-şi plătesc taxele şi fraudează bugetul cu sume imense”, a afirmat Ciolacu.

Premierul a precizat că s-a întâlnit zilele trecute cu conducerea unei companii româneşti devenită lider mondial în automatizarea software, şi recomandă şi conducerii Ministerului de Finante să aibă o astfel de întâlnire.

Ciolacu a spus că ”scopul acestei întâlniri a fost unul singur, transformarea Fiscului într-o unitate digitală eficientă şi capabilă să descopere orice sumă de bani nelegitimă”.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.