Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că pe masa Guvernului se află proiectul noii legi a pensiilor din sistemul public, prin care vor fi eliminate toate inechităţile din sistem, atât cele dintre femei şi bărbaţi, dar şi cele dintre persoanele pensionate în baza unor legi diferite. Premierul a precizat că au parcurs şi avizul Ministerului de Finanţe pe acest proiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi avem pe masa Guvernului proiectul noii legi a pensiilor din sistemul public. Este una dintre cele mai importante legi din acest mandat, care aduce două majorări de pensii în 2024. Prima va fi la 1 ianuarie, când va fi indexat punctul de pensie, cum prevede legea. A doua va veni la 1 septembrie, când majoritatea pensiilor vor creşte prin recalculare, reparând nedreptăţi majore”, a spus premierul în deschiderea şedinţei Executivului. 

Marcel Ciolacu a precizat că ”vor fi eliminate toate inechităţile din sistemul public de pensii, atât cele dintre femei şi bărbaţi, dar şi cele dintre persoanele pensionate în baza unor legi diferite”.

”Mai mult, prin adoptarea acestei legi vom elimina pragul de 9,4 % din PIB, introdus de cei care doreau blocarea creşterii pensiilor până în 2070”, a spus premierul Ciolacu.

Premierul a menţionat că au parcurs şi avizul Ministerului de Finanţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.