Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că în şedinţa de Guvern se aprobă cadrul necesar pentru continuarea Programului Naţional „Masă Sănătoasă” în şcoli şi în acest an, el precizând că a înţeles că şi procedura privind tichetele educaţionale de 500 de lei a fost finalizată, iar astfel, în cel mai scurt timp, cardurile vor putea fi ridicate de părinţi şi folosite pentru cumpărarea de rechizite şi îmbrăcăminte pentru şcoală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem proiecte importante şi în domeniul Educaţiei. Înţeleg că procedura privind tichetele educaţionale de 500 de lei a fost finalizată, atât la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, cât şi la Ministerul Educaţiei. Astfel, în cel mai scurt timp, cardurile vor putea fi ridicate de părinţi şi folosite pentru cumpărarea de rechizite şi îmbrăcăminte pentru şcoală”, a spus premierul în şedinţă.

Prim-ministrul a precizat că în plus, Guvernul aprobă cadrul necesar pentru continuarea Programului Naţional „Masă Sănătoasă” în şcoli şi în acest an.

”Masa caldă s-a dovedit esenţială în reducerea abandonului şcolar în zonele unde programul a fost aplicat. De aceea, ţinta noastră este să creştem, de la 450 la 1000, numărul şcolilor unde să oferim acest suport alimentar copiilor”, a precizat Marcel Ciolacu.

Şeful Executivului a mai anunţat că tot astăzi Guvernul avansează cu schema de ajutor de stat pentru dezvoltarea producţiei interne în industria materialelor de construcţii, aprobând un document-cheie, Ghidul solicitantului.

”Acest program, împreună cu cel similar din agricultură şi industrie alimentară, Investalim, şi cu schemele de sprijin pentru IMM-uri reprezintă fundamentul pentru a securiza producţia internă în domenii stretegice. Prin această abordare, am reuşit în 2023 să scădem deficitul balanţei comerciale cu 5,5 miliarde de euro. Şi vom continua cu mai mult curaj în acest an! Va fi anul în care vom face din ”Cumpără româneşte” un pilon al dezvoltării noastre economice”, a menţionat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.