Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, spune că a vorbit la telefon cu liderul UDMR, Hunor Kelemen, care este de acord să susţină alături de social-democraţi moţiunea de cenzură, după ce Guvernul îşi asumă răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi. Ciolacu a menţionat că nu este o alianţă politică cu UDMR-ul, este una de principii, dar nu exclude ca UDMR să fie un partener politic credibil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcel Ciolacu a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută în judeţul Olt, că nu este corect ca regulile să fie schimbate în timpul jocului.

“Am avut o discuţie telefonică cu preşedintele Kelemen Hunor şi este de acord să susţină alături de PSD această moţiune, deoarece nu este corect să vii cu modificări legislative indiferent dacă te avantajează sau nu politic şi să încerci schimbarea regulilor în timpul jocului. Mai mult, există o decizie a Curţii Constituţionale a României care spune cu şase luni înainte nu ai voie să modifici nicio lege electorală şi o recomandare de bună practică europeană a Comisie de la Veneţia care spune cu un an înainte nu au voie să faci astfel de modificări. Dacă vrem să rămânem totuşi în Europa şi în jocul democratic european, eu cel puţin şi PSD asta îşi doresc, ar trebui ca şi actuala putere să se încadreze în aceeaşi termeni”, a afirmat Ciolacu.

El a precizat că nu este vorba de o alianţă cu UDMR-ul, ci una de principii, dar nu exclude pe viitor ca UDMR să fie un partener politic credibil.

”Nu este o alianţă politică cu UDMR-ul, este o alianţă pe principii, dar nu exclud dacă noi avem un proiect şi un program foarte bun politic ca UDMR să fie un partener politic credibil. Trăim în 2020, trebuie să ne gândim bine dacă vrem excese cum a fost al unui primar acum de curând sau dorim să fim într-o României normală, cu proiecte, cu argumente”, a explicat liderul social-democraţilor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.