Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, despre scandalul tânărului drogat care a omorât doi studenţi în staţiunea 2 Mai, că mai este o parte de vină, cea morală şi de sistem, pe care vede că nu şi-o asumă nimeni şi i-a transmis ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, că are mână liberă să facă curăţenie de sus până jos. Premierul a spus că în acest caz nu e vorba doar de simple greşeli personale, ci despre lucruri grave care arată că sistemul nu a funcţionat într-o situaţie banală, a unui ins oprit în trafic. ”Din păcate, prin modul în care au acţionat, dar şi prin comportamentul ulterior, anumiţi şefi din poliţie au devenit complici morali la crimă!”, a spus premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Marcel Ciolacu a declarat în deschiderea şedinţvăzut primele demiteri în scandalul tânărului drogat care a omorât doi studenţi în staţiunea 2 Mai.

”Acesta a fost înţeleg parte din rezultatul anchetei Corpului de control al Ministrului Afacerilor Interne care a stabilit anumiţi responsabili direcţi de această tragedie. Însă, mai este o parte de vină – cea morală şi de sistem, pe care văd că nu şi-o asumă nimeni. Aici nu vorbim doar de simple greşeli personale, ci despre lucruri grave care arată că sistemul nu a funcţionat într-o situaţie banală, a unui ins oprit în trafic. Din păcate, prin modul în care au acţionat, dar şi prin comportamentul ulterior – anumiţi şefi din poliţie au devenit complici morali la crimă!”, a spus premierul. 

Marcel Ciolacu a continuat: ”Îi transmit domnului ministru Cătălin Predoiu că are mână liberă să facă curăţenie de sus până jos. Este responsabilitatea dvs, domnule ministru, şi a colegilor dvs să luaţi toate măsurile necesare pentru ca oamenii să aibă încredere că în România legea este cu adevărat egală pentru toţi! Nu pot să accept scuza că nu am avea suficiente aparate drug-test. Dacă nu sunt destule, vă rog să daţi drumul de urgenţă la licitaţii. Dacă nu aveţi bani, vă dăm de la guvern. Putem cumpăra orice aparat este nevoie, mai puţin onoarea, demnitatea şi respectul pentru haina de poliţist”. 

Şeful Executivului i-a mai cerut ministrului de Interne să ia măsuri privind drogurile. 

”Luaţi măsuri pentru a lupta eficient cu drogurile. Nu ar exista consumatori dacă nu ar exista dealeri. Aici trebuie să acţionaţi! Aceasta este sursa răului. Şi aici trebuie să îşi concentreze Poliţia eforturile, mai ales că în câteva săptămâni vor începe şi şcolile. Poliţia trebuie să stea mai puţin în birouri şi mai mult acolo unde este nevoie de acţiune. Vă asigur că aveţi numeroşi oameni corecţi, care îşi fac datoria şi îşi respectă uniforma. Trebuie doar lăsaţi să îşi facă meseria!”, a spus premierul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.