Cinci parlamentari USR au înnoptat, pentru a patra oară consecutiv, în plenul Camerei Deputaţilor, deputatul USR Claudiu Năsui declarând duminică, pentru News.ro, că aceştia nu doresc abrogarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codurilor penale, ci retragerea ei pentru a nu intra în vigoare „nici măcar o secundă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Au înnoptat din nou în plen. După cum ştiţi, ordonanţa ruşinii nu a fost încă retrasă.  Deci nu vrem abrogare. Nu vrem să intre în vigoare, după care să fie anulată sau abrogată. Vrem să fie retrasă, să nu intre nici măcar o secundă în vigoare pentru că până la urmă asta este miza cu legea penală. Dacă intră fie şi o secundă în vigoare devine legea penală cea mai favorabilă şi toate infracţiunile sunt dezincriminate sau slăbite, cum este cazul abuzului în serviciu”, a afirmat Claudiu Năsui. 

Deputatul Cristian Ghinea a scris, pe Facebook, că parlamentarii USR care protestau în sala de plen a Camerei Deputaţilor faţă de adoptarea OUG 13/2017 au ieşit, sâmbătă seara, să împartă flori manifestanţilor veniţi la Palatul Parlamentului iar când s-au întors în clădire, au găsit sala de plen sigilată şi nu au mai putut intra.

Cum o parte dintre ei aveau obiecte personale lăsate în sala de plen, aceasta a fost redeschisă, iar parlamentarii USR au intrat iar şi au înnoptat acolo.

Parlamentarii USR au decis să înnopteze, prin rotaţie, în sala de plen a Camerei Deputaţilor, până când Guvernul va renunţa la orodnanţa de modificare a codurilor penale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.