PSD obţine în judeţul Prahova cinci dintre cele 11 mandate de deputat, în timp ce PNL va avea trei deputaţi, iar PMP, ALDE şi USR câte unul. La Senat, PSD are două din cinci mandate, PNL va avea un mandat, iar celelalte două se vor redistribui unor partide mai mici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit calculelor făcute de partide în urma anunţării rezultatelor alegerilor în Prahova, PSD a obţinut în acest judeţ cele mai multe mandate de parlamentar: cinci de deputat şi două de senator, dintr-un total de 11 mandate de deputat şi cinci pentru Senat.

Printre viitorii deputaţi ai PSD nu se regăseşte niciunul dintre cei aleşi în urmă cu patru ani sub sigla acestui partid. În schimb, deputat din partea PSD va fi fostul prefect al judeţului din perioada guvernului condus de Victor Ponta, Rodica Paraschiv. Deputaţi PSD de Prahova vor fi şi primarul comunei Cornu, Cornel Nanu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Ludmila Sfârloagă, şi mai mulţi consilieri locali sau judeţeni.

PNL Prahova trimite în Camera Deputaţilor doi actuali parlamentari: pe George Ionescu, prim-vicepreşedinte al filialei judeţene şi pe Roberta Anastase, care obţine un nou mandat de pe locul al treilea pe lista liberalilor. Tot din partea PNL Prahova obţine un mandat de deputat Sorin Prişcă, un avocat care nu are nicio legătură cu filiala judeţeană Prahova.

Din partea PMP, fostul viceprimar al Ploieştiului Cătălina Bozianu primeşte un mandat de deputat, iar din partea ALDE fostul ministru al Mediului din Guvernul Victor Ponta, Graţiela Gavrilescu, obţine al treilea mandat în Camera Deputaţilor. Al unsprezecelea mandat de deputat de Prahova revine USR, potrivit calculelor partidelor.

Actualul senator PSD Radu Oprea obţine un nou mandat, iar primarul staţiunii Buşteni de pe  Valea Prahovei, Emanoil Savin, înscris în PSD vara aceasta, va fi şi el senator de Prahova din partea PSD.

Mandatul de senator obţinut de PNL în Prahova îi revine lui Iulian Dumitrescu, actualemnte senator de Călăraşi, trimis anul acesta de către conducerea centrală a partidului să coodoneze organizaţia judeţeană Prahova. Celelalte două mandate de senator de Prahova vor reveni, în funcţie de redistribuire, candidaţilor de la ALDE, PMP sau USR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.