Liderul PSD Iaşi, Mihai Chirica, a declarat miercuri că nu crede că va fi exclus din PSD, precizând că va convoca forul de conducere al organizaţiei judeţene, după ce Liviu Dragnea a spus că organizaţia de Iaşi este cea care se va pronunţa pe tema excluderii sale din partid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Voi convoca chiar eu o şedinţă a conducerii PSD Iaşi. O astfel de discuţie nu trebuie evitată. Poziţia mea nu a fost anti-PSD sau anti-guvernare, ci am spus doar că pe tema ordonanţei 13 nu s-a procedat corect. Cred că excluderea mea din PSD are şanse zero de reuşită”, a spus Chirica.

El a afirmat că "poate că PSD se gândeşte mai degrabă la premierea unui lider care spune că PSD nu e retrograd”.

„Sigur că nu îmi vor trimite tort, dar nu există motiv să mă excludă. Discutăm despre un moment în care toţi trebuie să fim raţionali”, a precizat Mihai Chirica.

El a mai spus că nu există un pol paralel de putere în PSD la nivel naţional, ci un pol de atitudine.

„Alături de mine au fost şi alţi colegi care au reuşit să exprime un punct de vedere vizavi de ordonanţă. Într-un partid, oamenii se pot exprima democratic”, a apreciat Mihai Chirica.

Liderul PSD Iaşi consideră că la protestele de stradă din ultimele zile au fost şi mulţi oameni care au votat cu PSD în decembrie 2016, iar acest lucru ar trebui sa dea de gandit partidului.

„Mulţi din stradă au votat cu PSD, dar au votat o stângă democratică. Acolo trebuie să rămânem, nu într-o stângă retrogradă. Trebuie să ne uităm spre Vest”, a adăugat Chirica.

El a recunoscut că există tensiuni în PSD, afirmând că totul se va rezolva în interiorul partidului.

„Tensiuni se simt în PSD, tot mai mulţi colegi au atras atenţia PSD în ultimele zile. Se vor rezolva în interiorul partidului, nu poate interveni nimeni în interiorul partidului. Nu pot spune ce se va întâmpla. Există un trend de democratizare în PSD”, a mai spus Mihai Chirica.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Parlament, că organizaţia de Iaşi va decide în privinţa excluderii lui Mihai Chirica din partid, parlamentarii şi edilii de acolo susţinând în continuare Guvernul Grindeanu şi conducrerea partidului.

De asemenea, întrebat dacă Mihai Chirica riscă să fie exlcus din PSD, Liviu Dragnea a spus: „Asta trebuie să hotărască organizaţia de acolo. Poate îşi doreşte asta, dar nu vreau să discut subiectul acum”.

Liderii PSD, împreună cu premierul Sorin Grindeanu, au avut, miercuri dimineaţă, la Parlament, o şedinţă la care au participat şi aleşi locali ai partidului. Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi şi vicepreşedinte PSD, nu a fost prezent. De la începutul manifestaţiilor generate de adoptarea OUG 13, Mihai Chirica a avut poziţii diferite de cele ale conducerii PSD, cerând abrogarea OUG 13 şi demisia lui Florin Iordache de la Ministerul Justiţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.