Vicepreşedintele PSD Mihai Chirica a declarat duminică, la Realitatea TV, că Sorin Grindeanu ar putea fi preşedintele partidului în cazul în care Liviu Dragnea ar ajunge în situaţia să părăsească această funcţie, premierul căpătând o experienţă vastă în urma „duşului rece cu sloiuri de gheaţă” pe care l-a primit în ultima perioadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ceea ce priveşte situaţia de la Ministerul Justiţiei, primarul Iaşiului a spus că Florin Iordache a greşit şi trebuia penalizat mai devreme.

„A greşit. Dar nu trebuie demolată ordinea firească a lucrurilor din cauza unei greşeli pe care a făcut-o Iordache. Iordache trebuia penalizat mai devreme. Nu e o chestiune personală, nu ştiu dacă am schimbat zece cuvinte împreună de-a lungul anilor cât am stat la aceeaşi masă”, a afirmat social-democratul.

De asemenea, întrebat dacă Florin Iordache este „un instrument”, Mihai Chirica a spus: „Dacă este un instrument trebuie să o spună el. E singurul om îndreptăţit să spună da, am fost sau nu am fost un instrument. Cu siguranţă, domnul Iordache trebuie să ştie ce face şi trebuie să îşi asume. Deci el este omul responsabil”.

Vicepreşedintele PSD a susţinut că premierul Sorin Grindeanu a căpătat o vastă experienţă în urma „duşului rece cu sloiuri de gheaţă” pe care l-a primit în ultima perioadă.

„Domnul Grindeanu, în momentul de faţă, a căpătat o experienţă pe care unii prim-miniştri nu au avut-o nici la finalul mandatului. Deci, acest duş rece cu sloiuri de gheaţă, în momentul de faţă, sunt sigur că l-a întărit, nicidecum nu l-a distrus. A înţeles cât de importantă este percepţia publică asupra unui act, indiferent că provine din Ministerul Justiţiei sau nu”, a subliniat primarul.

Întrebat în continuare cum ar caracteriza relaţia PSD – Palatul Cotroceni, Chirica a precizat că este „uşor neprincipială de ambele părţi”.

„A devenit aproape un război făţiş care de fapt vrea să aducă în discuţie două personalităţi de oameni şi care compromit ambele tabere. Deci, şi de o parte şi de cealaltă, echidistanţa şi ataşamentul faţă de toată naţiunea trebuie să fie pe prim plan. Orice conotaţie spre latura politică a preşedintelui nu face decât să otrăvească formaţiunea pe care dumnealui crede că o creşte”, a completat vicepreşedintele PSD.

El a ţinut să precizeze că i-a plăcut atitudinea pe care Marian Oprişan a avut-o la cea mai recentă şedinţă a PSD.

„Mi-a plăcut atitudinea domnului Oprişan care la şedinţa de joi, mi-au spus colegii care au fost acolo, a atras atenţia un pic şi a atras-o într-o modalitate foarte corectă. A spus: am înţeles, s-a făcut Guvernul în formula pe care aţi propus-o, nu contest, asta este, sunteţi lider. Dar mai departe trebuie să vedeţi ce se întâmplă cu toate comunităţile din România şi cu toate organizaţiile politice. În funcţie de pasul următor, probabil că şi domnul Oprişan se va poziţiona altfel”, a subliniat liderul PSD Iaşi.

Întrebat dacă Sorin Grindeanu ar putea fi viitorul preşedinte al PSD, Mihai Chirica a răspuns afirmativ.

„Da, şi Sorin Grindeanu poate fi preşedinte PSD, ca mulţi alţii, în condiţiile în care domnul Dragnea ar ajunge în situaţia în care trebuie să părăsească conducerea acestui partid”, a răspuns vicepreşedintele PSD.

Totodată, el a susţinut că varianta Robert Cazanciuc la Ministerul Justiţiei ar fi fost mult mai fezabilă decât Florin Iordache.

„Domnul Cazanciuc a fost ministrul Justiţiei în perioada guvernării Ponta. Sunt convins că varianta Cazanciuc era mult mai fezabilă decât domnul Iordache din punctul de vedere al experienţei, venea cu un bagaj în spate dintr-o altă guvernare, recunoscut de altfel de diverse asociaţii profesionale din domeniul magistraturii”, a declarat primarul.

Întrebat în continuare dacă ar mai fi o variantă fezabilă Robert Cazanciuc, Mihai Chirica a spus: „Cred că da. Cred că ar fi fezabil în condiţiile în care dacă îşi doreşte şi dacă conducerea partidului consideră în momentul de faţă acest nume prioritar”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.