Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, revine şi susţine că a făcut un singur test pentru a stabili dacă este infectat cu coronavirus, precizând că, dacă va fi cazul, va efectua testul coronavirus în sistemul privat de sănătate, contra cost.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chirica a făcut această precizare după ce a spus într-o emisiune TV că "fiecare om trebuie să se gândească la sănătatea sa şi că el îşi face testul pentru coronavirus în fiecare săptămână”.

Primarul Mihai Chirica a precizat, vineri, într-o declaraţie de presă, că în calitate de primar al municipiului Iaşi, dar şi de preşedinte al Comitelului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU), trebuie să ia decizii imediate, cu efect asupra întregii comunităţi.

Edilul a explicat că săptămâna trecută, la centrul social "Bucuria" din Iaşi a existat suspiciunea unui caz pozitiv, confirmat ulterior la Spitalul de Boli Infecţioase, şi că în aceeaşi perioadă a făcut o vizită la centrul respectiv.

"Odată cu confirmarea pozitivă a persoanei şi internarea ei la spital, Centrul Bucuria a fost închis vizitelor exterioare, iar toate persoanele au fost testate, inclusiv eu. Rezultatul testului în cazul meu este negativ. Menţionez că este singurul test efectuat de mine. Riscul de a fi infectat cu noul coronavirus este totuşi prezent în fiecare zi, ţinând cont de natura sarcinilor de serviciu (primar al Municipiului Iaşi şi preşedinte CLSU). De aceea, dacă va fi cazul, voi efectua testul coronavirus în sistemul privat de sănătate, contra cost”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Anterior, Mihai Chirica a spus, într-o emisiune la postul de televiziune Iaşi TV Life, că fiecare om trebuie să se gândească la sănătatea sa şi că el îşi face testul pentru coronavirus în fiecare săptămână.

"Trebuie să te gândeşti la sănătatea ta. Până la urmă, nu ştii cum este omul din faţă. Pare că este sănătos, aşa cum par şi eu. Eu o singură chestie spun. Că în calitate de primar şi coordonator al Situaţiilor de Urgenţă pe Municipiul Iaşi, mi-am făcut testul şi ieri şi îl fac săptămânal, ca să nu-mi infestez colegii”, a spus edilul ieşean Mihai Chirica.

Primarul Iaşiului nu a precizat unde îşi face testul, în timp ce şefii Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi nu au dorit să comenteze afirmaţia lui Chirica.

Prefectul de Iaşi, Marian Grigoraş, a spus că el este şeful Comisiei pentru Situaţii de Urgenţă din judeţ, însă a adăugat că nu există nicio prevedere care să-i permită să fie testat la cerere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.