În timp ce procurorii DNA îl aşteptau joi dimineaţă pe Mihai Chirica să ajungă la Primărie, edilul ieşean posta pe Facebook reperele istorice ale zilei, nelipsita sa rubrică pe care o serveşte ieşenilor zilnic la cafeaua de dimineaţă. Edilul le-a amintit ieşenilor că în anul 323 înainte de Hristos, pe 10 iunie murea Alexandru cel Mare, socotit unul dintre primii mari strategi şi conducători militari din istorie. Tot Chirica dă vestea că tot pe 10 iunie, în 1853 s-a născut Ion Pop Reteganul, pedagog şi prozator, cunoscut drept cel mai mare folclorist al vremii din zona Ardealului. Comentariile pe Facebook la rubrica inserată zilnic de primar au început să curgă imediat, edilului Chirica amintindu-i-se că azi e o zi mai specială, întrucât este aşteptat în Primărie la ”o cafeluţă cu DNA”, aluzie la percheziţiile procurorilor la sediul municipalităţii. Cu două zile în urmă, participarea lui Mihai Chirica la sfinţirea monumentului poetei Otilia Cazimir a generat noi reacţii ironice pe reţelele sociale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joi, când procurorii DNA se aflau deja la Primărie în legătură cu un chimb de terenuri lângă Cimitirul Eternitatea, iar Chirica posta obişnuitul calendar al zilei, un alt ieşean l-a dojenit şi el pe edil, Chirica fiind întrebat dacă a terminat toată treaba de primar şi acum are timp de Alexandru Macedon şi de Ramses al III-lea.

Abia după veştile date ieşenilor cu marile cuceriri făcute de Alexandru cel Mare, edilul Mihai Chirica s-a îndreptat către sediul Primăriei, unde era aşteptat de o echipă de procurori DNA într-o anchetă vizând un schimb dubios de teren în zona cimitirului Eternitatea.

Ca o ironie a sorţii, Chirica s-a dus în urmă cu două zile la Cimitirul Eternitatea, flancat de cei doi viceprimari, pentru a asista la ceremonia de sfinţire a monumentului funerar al poetei Otilia Cazimir. A fost un moment deosebit, a ţinut să remarce ulterior Chirica, el amintind că ”este onorant că astfel ne-am apropiat cu toţii de personalitatea Otiliei Cazimir”.

Fotografia de la eveniment a făcut înconjurul internetului, iar un comentariu acid lăsat chiar pe pagina edilului a scăpat de ochii vigilenţi ai echipei care se ocupă de imaginea primarului: ”Zici că e o scenă din O scrisoare pierdută de Caragiale. Coana Zoe cu voaluri, dantele, pălărie; demagogul Dandanache zis Mihai Chirica şi linguşitorul/trădătorul Pristanda zis Baciu (Cezar Baciu, ales luni viceprimar – n.r.): Iubesc trădarea, dar urăsc pe trădători!”.

Percheziţiile DNA continuă în Primăria Iaşi, în timp ce edilul probabil pregăteşte reperele istorice pentru vineri, 11 iunie.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.