Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis va participa, în 23 ianuarie, la o recepţie la Palatul Culturii din municipiu, ocazie cu care va oferi oraşului titlul de Capitală istorică a României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihai Chirica a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că şeful statului va vizita Iaşiul în 23 ianuarie şi că va oferi oraşului, în cadrul unei recepţii organizate la Palatul Culturii, titlul de Capitală istorică a României.

Edilul ieşean a spus că la acest eveniment au fost trimise invitaţii către şefii tuturor partidelor politice, dar şi primarilor din cadrul asociaţiei "Moldova se Dezvoltă".

"Am avut în vedere în principal acei parlamentari care s-au implicat în proiectul de lege privind desemnarea Iaşiului ca şi Capitală istorică a României. I-am invitat pe toţi, indiferent de culoarea lor politică. De asemenea, am invitat toţi şefii de partide de pe eşicherul politic românesc, dar şi consilieri locali, judeţeni, şefi de instituţii administrative şi deconcentrate. Au fost invitaţi primarii din judeţ, dar şi primarii care fac parte din Asociaţia Moldova se Dezvoltă", a declarat primarul Mihai Chirica.

Edilul ieşean a precizat că, tot în 23 ianuarie, la sediul primăriei, va avea loc o reuniune a celor şapte primari care au semnat documentul pentru înfiinţarea asociaţiei "Moldova se dezvoltă", respectiv cei de la Iaşi, Suceava, Botoşani, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Roman şi Piatra Neamţ. 

Manifestările oficiale dedicate zilei Unirii Principatelor Unirii se vor desfăşura în 24 ianuarie, în Piaţa Unirii din Iaşi.

Încă de miercuri, angajaţi din subordinea primăriei au curăţat zăpada din zona centrală a oraşului, urmând să fie spălată statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

În 24 ianuarie, pe o scenă amplasată în Piaţa Unirii din Iaşi se va desfăşura un concert folcloric, după care vor avea loc discursurile oficiale, slujba religioasă, depunerile de coroane la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, parada militară, urmând ca în final cei prezenţi să se prindă în Hora Unirii.

Oficialităţile prezente la eveniment se vor deplasa apoi la Biserica Trei Ierarhi, unde vor fi depuse coroane de flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar în cursul serii pe străzile din centrul Iaşiului va avea loc retragerea cu torţe a militarilor Brigăzii 15 Mecanizată Podu Înalt.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.