Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş, prins marţi în Germania, unde fugise după condamnarea definitivă la cinci ani de închisoare, avea asupra sa la momentul capturării mai multe documente, inclusiv o carte de identitate emisă în Italia în 2022, precum şi suma de 3265 de euro şi sume mai mici în forinţi şi în lei, afirmă surse din anchetă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cherecheş a fost depistat de poliţişti în Augsburg, Germania. Surse din anchetă afirmau marţi seară că primarul a fost ajutat de o mătuşă şi intenţiona să fugă din Germania, moment în care l-au prins agenţii. Aceleaşi surse afirmă că femeia conducea cu 200 de kilometri la oră, înainte de momentul capturării.
Maşina condusă de mătuşa lui Cherecheş era un Mercedes Benz C Klasse AMG .
Cherecheş a opus rezistenţă în momentul reţinerii, fiind rănit.
 
Acesta avea asupra sa 3265 de euro, echivalentul a 150 de euro  în forinţi şi aproximativ  320 de euro echivalent în lei.
De asemenea, avea şi mai multe documente, inclusiv o carte de identitate emisă în Italia în septembrie 2022, afirmă sursele citate.
Alte documente găsite asupra sa au fost cartea de identitate românească, o legitimaţie de deputat şi una de membru al Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din MAI, filiala Maramureş.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat, întrebat despre fotografia care circulă în spaţiul public cu primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, având răni pe faţă după ce a fost prins de poliţiştii din Germania, că în prezent nu ştie exact ce s-a întâmplat. ”Conform informaţiilor preliminare pare că a fost o vătămare în cursul încercării de a scăpa de legitimare, practic o lovire în timpul fugii, nu neapărat de către poliţişti. Nu ştim exact în acest moment”, a afirmat Predoiu.

“Tot ce pot să vă spun este că, pe baza unor informaţii care au fost coroborate între poliţiştii români, maghiari, germani, s-a refăcut traseul fugii, ca să spun aşa, s-au localizat adresele la care a poposit în această deplasare şi în final s-a organizat o supraveghere în limita legii, acolo unde a staţionat, până când a avut următoarea tentativă. Se pare că se deplasa într-o altă localitate şi a fost legitimat şi reţinut”, a declarat Cătălin Predoiu, miercuri, la Arad. 
 
Predoiu a fost întrebat cum au apărut rănile de pe faţa primarului din Baia Mare. 
 
“Am văzut poza, sunt informaţii care urmează să parvină de la poliţiştii germani. Conform informaţiilor preliminare pare că a fost o vătămare în cursul încercării de a scăpa de legitimare, practic o lovire în timpul fugii, nu neapărat de către poliţişti. Nu ştim exact în acest moment, nu vreau să comentez, dar vom afla informaţii, vor fi date publicităţii de către poliţie. (…) N-am aflat de cunoştinţe şi nu văd de ce va fi o problemă a Poliţiei Române şi a Poliţiei Germane. Dacă omul a fugit, s-o fi lovit în această fugă, nu ştiu exact, vom vedea. Nu ştiu ce vină au poliţiştii sau dacă apar astfel de leziuni în timpul unei reţinerii în care se opune rezistenţă. De principiu vorbesc, nu sugerez nimic în acest caz. Nu ştim în acest moment”, a precizat ministrul Afacerilor Interne. 
 
Întrebat când ar putea fi adus în ţara Cătălin Cherecheş, Cătălin Predoiu a răspuns: “Sunt proceduri care se fac, acum nu vreau să mă hazardez în această direcţie. Nu mă pronunţ pentru că sunt mai multe instituţii care sunt implicate în această procedură, inclusiv străine, şi nu vreau să mă pronunţ asupra lor”.

Prefectul judeţului Maramureş, Rudolf Stauder, a emis, miercuri, ordinul prin care constată încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de primar al lui Cătălin Cherecheş, în urma condamnării acestuia la cinci ani de închisoare.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.