Liberalii au discutat, vineri, în şedinţa Biroului Executiv, despre anunţul făcut de premierul interimar, Florin Cîţu, privind introducerea certificatului verde în magazine, aceştia stabilind că documentul nu poate fi obligatoriu în magazinele esenţiale, alimentare şi farmacii. Florin Cîţu a anunţat că măsura este asumată de PNL, deşi este nepopulară şi va fi promovată în Parlament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Florin Cîţu a anunţat după şedinţa BEx că Partidul Naţional LIberal susţine demersurile pentru introducerea certificatului verde, mai puţin în magazinele esenţiale.

 

”Ştiu că este un subiect nepopular, îmi asum acest risc politic, dar este soluţia de a menţine economia deschisă în perioada următoare, o soluţie viabilă, şi a nu introduce un nou lockdown", a spus el. 

Cîţu a mai arătat că măsura va fi promovată în Parlament.

Potrivit H otărârii nr. 86 din 15.10.2021 privind stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19 în vederea asigurării echipamentelor medicale necesare unităţilor sanitare, se abilitează Ministerul Sănătăţii, în calitatea de autoritate publică prin care statul îşi exercită drepturile şi obligaţiile decurgând din calitatea de acţionar unic al C.N. Unifarm S.A, să dispună măsurile necesare pentru transmiterea în folosinţă gratuită, de urgenţă, a unui număr de 396 ventilatoare fixe şi mobile şi 20 de concentratoare către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă preia temporar în folosinţă gratuită, la stocurile de urgenţă medicală, echipamentele medicale prevăzute la alin. (1) şi asigură distribuirea acestora către unităţile sanitare în funcţie de nevoile identificate.

Echipamentele medicale prevăzute la alin. (1) vor fi transferate ulterior, în condiţiile legii, în proprietatea Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, la stocurile de urgenţă medicală. Art.2 - Remedierea eventualelor daune sau defecţiuni ale echipamentelor medicale prevăzute la art. 1, va fi realizată de către unităţile sanitare beneficiare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.