Curtea Constituţională va dezbate pe 16 martie sesizarea USR şi AUR privind hotărârea care modifică Regulamentul Camerei Deputaţilor, pentru introducerea de sancţiuni, în cazul unor derapaje, după agresiunea fizică a co-preşedintelui AUR George Simion la adresa ministrului Virgil Popescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dan Barna şi George Simion anunţă că USR şi AUR vor ataca la Curtea Constituţională hotărârea care modifică Regulamentul Camerei Deputaţilor, aprobată pe 9 februarie de către deputaţi. „

„Limitează transparenţa lucrărilor Parlamentului faţă de cetăţenii României”, a precizat Dan Barna.

„AUR va ataca în totalitate această hotărâre neconstituţională şi e profund dezgustat de felul în care pentru un singur om care a greşit vor să taxeze întregi grupuri. Asta îmi aduce aminte de regimuri totalitare. Nu e posibil aşa ceva. Pumnul pe care voi îl puneţi în gură opoziţiei s-ar putea să ricoşeze şi vă asigur că, în momentul în care vom avea o majoritate în acest Parlament, îi vom lăsa pe toţi să filmeze. Nu o să permitem niciodată ca o comisie importantă precum Comisia de apărare să fie reprezentată precum un om ca Pavel Popescu”, a explicat şi George Simion. 

Pe 7 februarile, liderul deputaţilor AUR George Simion a venit la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energie Virgil Popescu îşi susţinea discursul la moţiunea simplă împotriva sa şi l-a luat de gât pe demnitar. Preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Daniel Suciu a închis şedinţa şi a convocat de urgenţă Biroul permanent. Simion i-a strigat din sală lui Virgil Popescu că este „un hoţ”. În replică, ministrul i-a transmis să meargă la Putin ca să ieftinească gazul. liderul grupului AUR a venit şi l-a bruscat pe ministrul Energiei,repetându-i „eşti un hoţ”, moment în care Popescu i-a spus „eşti un prost”.

Parchetul General a anunţat a doua zi că s-a autosesizat şi a deschis dosar penal pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce George Simion l-a agresat pe Virgil Popescu, chiar la tribuna Parlamentului.

Procurorii au precizat că dosarul a fost deschis în urma incientului dn Parlament.

„În fapt, în urma materialelor de presă apărute în ziua de 7.02.2022, s-a reţinut că numitul George Simion, deputat în Parlamentul României, în timpul şedinţei Camerei Deputaţilor din aceeaşi zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei îşi susţinea discursul la moţiunea simplă împotriva sa, agresându-l pe acesta”, au mai precizat procurorii.  

La rândul său, ministrul Virgil Popescu a anunţat că va depune plângere penală şi a cerut Secretariatului General al Camerei Deputaţilor înregistrarea video a momentului.   

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.