Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat, joi, pronunţarea în dosarele care vizează alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului şi conflictul dintre preşedintele CSM şi fostul ministru al Justiţiei. Pronunţarea în aceste cauze a fost amânată pentru 22 ianuarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Curţii Constituţionale au anunţat că, având în vedere imposibilitatea constituirii legale a completului de judecată, plenul CCR a dispus, joi, amânarea pronunţărilor cu privire la cererea formulată de preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei, respectiv Ministerul Justiţiei, pe de o parte, şi Consiliul Superior al Magistraturii, pe de altă parte.
 
Totodată, a fost amânată pronunţarea pe sesizarea de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Hotărârii Parlamentului României nr.17/2019 pentru numirea unui vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, membru în Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, sesizare formulată de Grupul parlamentar al Uniunii Salvaţi România din Camera Deputaţilor; şi pe sesizarea de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Hotărârii Senatului nr.36/ 2019 pentru alegerea preşedintelui Senatului, sesizare formulată de 33 de senatori. 
 
Pronunţările în aceste cauze au fost amânate pentru 22 ianuarie 2020, au mai transmis reprezentanţii CCR.
 
Miercuri, Curtea Constituţională amânase pentru joi deciziile referitoare la conflictul juridic între Ministerul Justiţiei şi CSM, precum şi la alegerea lui Teodor Meleşcanu la conducerea Senatului, iar pronunţarea cu privire la conflictul juridic Parlament-ICCJ a fost amânată pentru 22 ianuarie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.