Fostul ministru al Justiţiei Robert Cazanciuc spune că în opinia sa nu există niciun impediment privind modificarea Codului penal prin Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului, atât timp cât „procedura parlamentară blochează transpunerea în legislaţie a implementării unor decizii ale Curţii Constituţionale sau directive europene” şi în condiţiile în care legiuitorul „rămâne în matca deciziilor CCR”. Cazanciuc susţine că există „foarte multe nemulţumiri” ale senatorilor PSD cu privire la activitatea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, iar la moţiunea simplă împotriva acestuia social-democraţii vor vota „potrivit conştiinţei”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat, marţi, la Parlament, dacă în opinia sa este justificată urgenţa adoptării unei ordonanţe pentru modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, fostul ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc, a răspuns afirmativ. 
 
„Atât timp cât o procedură parlamentară blochează transpunerea în legislaţie a implementării unor decizii ale Curţii Constituţionale sau directive europene, cu siguranţă da”, a spus Cazanciuc. 
 
Întrebat unde este blocajul, fostul ministru al Justiţiei a explicat că „blocajul a fost plecat din Parlament de la faptul că ceea ce a decis Paramentul a fost contestat, în mod nejustificat, de mai multe ori la Curtea Constotuţională până şi pe texte care trecuseră de filtrul Curţii Constituţionale”. 
 
„Atât timp cât noi rămânem în această matcă a deciziilor Curţii Constituţionale, nu văd o problemă în a emite ordonanţă de urgenţă pentru a transpune mai repede deciziile Curţii sau directiva privind prezumţia de nevinovăţie”, a mai spus Cazanciuc.
 
Întrebat dacă există nemulţumiri ale senatorilor PSD cu privire la activitatea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, Cazanciuc a arătat că „sunt foarte multe nemulţumiri ale colegilor”.
 
„Au fost exprimate în mod public, sunt mai mulţi colegi care şi-au exprimat nemulţumiri pe diverse teme. Eu mi-am exprimat nemulţumirea faţă de un buget extrem de mic de investiţii al Ministerului Justiţiei, faţă de faptul că s-au modificat prin ordonanţă de urgenţă soluţii adoptate în Parlament, faţă de faptul că ministrul Justiţiei nu a dorit să vină, nici la Comisia Juridică, nici la comisiile speciale să dezbată anumite soluţii (...). Sunt foarte multe nemulţumiri ale colegilor”, a spus Cazanciuc.
 
El a vorbit şi despre o „logică jucăuşă a ministrului Justiţiei în care spune ceva, după care, după o oră, dispare ceea ce a spus iniţial.”
 
Întrebat cum vor vota senatorii PSD miercuri, la moţiunea iniţiată de opoziţie împotriva ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc a răspuns: "Potrivit conştiinţei fiecăruia".
 
Liderul PSD, Liviu Dragnea, spune că tot partidul s-a lăsat "păcălit" de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care a anunţat în ianuarie că vrea să adopte ordonanţele privind justiţia, iar acum a afirmat că nu se justifică urgenţa. "Cred că domnul Toader ne-a păcălit, nu ştiu dacă o fi singur sau au fost doi", consideră Dragnea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.