Senatorul PSD Robert Cazanciuc susţine că Guvernul României a suplimentat bugetul Administraţiei Prezidenţiale pentru nevoile preşedintelui, ”nu i-a dat bani să meargă în Africa”. Robert Cazanciuc este de părere că vizita preşedintelui în ţările africane arată ”extrem de exotică”, dar că timpul va decide dacă a fost o vizită diplomatică sau doar o excursie. ”Preşedintele va trebui să spună de ce a fost acolo, dacă a încheiat nişte contracte, ce relaţii are România cu anumite state”, consideră Cazanciuc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Vicepreşedintele Senatului, Robert Cazanciuc, a fost întrebat, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, de ce a sponsorizat PSD vizita preşedintelui Klaus Iohannis în Africa, în contextul în care Guvernul condus de Marcel Ciolacu a alocat noi sume de bani Administraţiei Prezidenţiale. 
 
”Nu este PSD, este domnul Ciolacu, prim-ministru, deci Guvernul României. Nu are nicio legătură PSD cu ceea ce face preşedintele României. Are legătură Guvernul României cu bugetul Administraţiei Prezidenţiale. Dar nu Guvernul face agenda preşedintelui României, nu i-a dat bani să meargă în Africa. I-a alocat o sumă, conform solicitărilor Administraţiei Prezidenţiale pentru nevoile preşedintelui, indiferent cum îl cheamă”, a spus Robert Cazanciuc. 
 
Întrebat dacă pasiunea pentru exotism este o nevoie, Robert Cazanciuc a răspuns că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să explice care sunt rezultatele vizitei sale în Africa. 
 
”Aşa, arată, extrem de exotică. Preşedintele va trebui să spună de ce a fost acolo, dacă a încheiat nişte contracte, ce relaţii are România cu anumite state, ce aşteptări avem noi de la anumite state. Eu, care am lucrat la un moment dat şi la Ministerul de Externe, pot să vă spun că e o muncă destul de importantă pentru a pregăti asemenea vizite şi de regulă sunt anumite obiective principale. Acum va trebui să explice preşedintele României ce a fost important acolo şi ce a fost adiacent. Şi dacă adiacentul e cumva disproporţionat faţă de principal... Sigur, preşedintele nu mai are încă un mandat în faţă...Poate contribui, eventual, la dezamăgirea multor români”, a opinat senatorul PSD. 
 
Întrebat dacă, în concluzie, deplasarea preşedintelui Iohannis în Africa i se pare o vizită diplomatică sau o excursie, Robert Cazanciuc a răspuns: ”Mi-e greu să vă spun, timpul va stabili dacă a fost o vizită diplomatică sau doar o excursie”.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.