Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit, vineri, la sediul Ministerului Justiţiei, cu însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, David Muniz. Cei doi au discutat despre subiecte de interes din domeniul cooperării judiciare în materie civilă şi penală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unu comunicat de presă transmis, vineri seară, de Ministerul Justiţiei, ministrul Cătălin Predoiu şi David Muniz au subliniat buna relaţie de colaborare dintre cele două state, aplicarea principiului cooperării loiale reflectându-se în principalele domenii subscrise cooperării judiciare (extrădare, asistenţă judiciară internaţională în materie civilă şi penală). 

”Discuţiile s-au centrat, de asemenea, pe sublinierea importanţei vitale a statului de drept, atât din perspectiva climatului de investiţii din România, cât şi din perspectiva unei guvernări eficiente. Cu această ocazie, au fost dezbătute şi priorităţile României privind reforma sistemului judiciar”, se arată în comunicatul de presă.  

La întâlnire a mai participat din partea Ambasadei SUA şi Paloma Gonzalez, consilier politic. 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.