Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă a afirmat, vineri, în contextul vizitei vicepreşedintelui SUA, Kamala Harris, la Bucureşi, că România se bucură de un privilegiu istoric şi de o umbrelă de securitate de neegalat: statutul de membru NATO şi UE. ”Fără munca unei generaţii anterioare şi fără acel scop comun al clasei politice, nici nu vreau să îmi imaginez cum ar fi stat lucrurile astăzi”, a precizat Drulă. ”Suntem partener strategic al SUA şi doamna Harris a spus clar: un atac asupra unuia este un atac asupra tuturor. O reafirmare clară şi fermă a articolului 5 din Tratatul Nord-Atlantic”, a mai spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO, a declarat la Bucureşti vicepreşedintele SUA, doamna Kamala Harris. România se bucură de un privilegiu istoric şi de o umbrelă de securitate de neegalat: statutul de membru NATO şi UE. Fără munca unei generaţii anterioare şi fără acel scop comun al clasei politice, nici nu vreau să îmi imaginez cum ar fi stat lucrurile astăzi”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook. 
 
Liderul USR precizează că ”suntem partener strategic al SUA şi doamna Harris a spus clar: un atac asupra unuia este un atac asupra tuturor. O reafirmare clară şi fermă a articolului 5 din Tratatul Nord-Atlantic”. 
 
”Datoria noastră din această postură este să ajutăm Ucraina. Libertatea va triumfa în Europa şi o va face cu ajutorul nostru.
Ucraina îşi revendică în aceste zile viitorul său democratic şi liber. Şi alături de partenerii noştri vom face tot ce putem ca să consolidăm fundamentele Lumii Libere”, a adăugat Drulă. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.