Cătălin Drulă, liderul USR l-a acuzat marţi pe ministrul Transporturilor că se ascunde în loc să vină în Parlament să dea explicaţii în cazul Blue Air. ”Probabil că există o anumită reminiscenţă în gândirea dlui Drulă de când era ministru şi a ţinut vreo 24 de ore nişte copii la 40 de grade, abandonaţi în căldură”, i-a replicat ministrul Sorin Grindeanu, din Parlament, el precizând că atunci când sunt chemări pe persoană fizică, îi îndeamnă să respecte procedurile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cătălin Drulă, preşedintele USR a scris marţi pe Facebook că ”ministrul Transporturilor trebuia să dea explicaţii pentru cazul Blue Air în faţa comisiei parlamentare de Transporturi, dar s-a ascuns”.

”Sute de mii de români au fost păgubiţi. Blue Air a fost un Caritas în 2022, după cum spune chiar Marcel Ciolacu. Un Caritas de care Grindeanu ştia, dar în loc să-l oprească, i-a lăsat pe români să ia ţeapă. Avea toate pârghiile legale şi obligaţia să pună stop. A ales să se pună doar pe sine la adăpost, pentru situaţia în care Blue Air crapă, cu un amendament făcut în mai. Acum se sustrage controlului parlamentar. E primul ministru al Transporturilor pe care îl văd atât de terorizat de funcţie şi responsabilitatea ei”, a transmis liderul USR.

În replică, ministrul Sorin Grindeanu a declarat, la Parlament, că vine de fiecare dată când este chemat conform procedurii.

”Nu am nimic în a evita aceste lucruri. Când sunt chemări pe persoană fizică, îi îndemn pe cei care fac aceste chemări să respecte procedurile. Legat de anumite tuşe ale dlui Drulă, nu dorec să intru în polemică. Probabil că există o anumită reminiscenţă în gândirea dlui Drulă de când era ministru şi a ţinut vreo 24 de ore nişte copii la 40 de grade, abandonaţi în căldură. Sunt lucruri care-l macină şi care-i revin permanent în minte”, a spus ministrul Grindeanu.

El a precizat că subiectul Blue Air este ”mult mai important decât isteriile unor domni care trăiesc în nişte filme unde dreptate se împarte cu ranga, unde pui microfoane să-i înregistrezi pe cei care vin în birou”.

”Cred că pe români isteriile şi filmele construite în capul unora nu-i interesează”, a mai spus Sorin Grindeanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.