Liderul USR, Cătălin Drulă, afirmă joi că guvernarea ineptă şi abuzivă PSD-PNL a dus economia la dezastru, după ce a cheltuit până acum 57 miliarde de lei peste cât au încasat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezent la Oradea, la lansarea candidaţilor USR pentru Primăria Oradea şi CJ Bihor, Cătălin Drulă, preşedintele USR, îl acuză pe Marcel Ciolacu, premierul PSD, că spune cea mai mare minciună atunci când zice că „economia merge bine”.

Potrivit liderului USR, ”de fapt, în mandatul PSD-PNL, economia României se îndreaptă spre dezastru absolut, dovadă fiind şi că deficitul bugetar după primele patru luni din 2024 este mai mult decât dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”O guvernare ineptă şi abuzivă a dus economia României într-un dezastru. Încep să o spună şi instituţiile internaţionale, şi guvernatorul BNR. Deficitul este absolut imens. În primele patru luni din 2024, PSD şi PNL au cheltuit 57,7 miliarde de lei peste cât au încasat. Evident, din împrumuturi. Împrumuturi care ne îndatorează pe noi, copiii noştri, generaţiile viitoare. Acelaşi ştreang a fost pus pe gâtul antreprenorilor. Cu PSD şi PNL, avem o guvernare ostilă mediului privat. Tocmai a promulgat Iohannis legea care instituie pragul de 1 milion de euro pentru răspundere penală în caz de evaziune fiscală. Marii evazionişti, dacă sunt prinşi, dau banii înapoi şi scapă”, declară Cătălin Drulă.

El mai arată că spre comparaţie, după primele patru luni din 2023 deficitul a fost de 27,35 miliarde de lei. Cu alte cuvinte, la mai puţin de jumătate din cât este acum. Iar dacă ne uităm la 2022, diferenţa este şi mai mare, pentru că deficitul după primele patru luni a fost atunci 16,33 miliarde de lei. Alte dovezi clare că, în guvernarea Ciolacu, economia ţării merge din rău în mai rău: pentru a patra lună la rând, România este campioana Europei la scumpiri, avem cea mai mare inflaţie din Europa. De asemenea, investiţiile străine directe au scăzut, în timp ce datoria creşte, afirmă preşedintele USR.

„În timpul ăsta, sunt oameni care o duc bine: cei care şi-au umplut portbagajele, cei din PNL şi PSD, Lucian Bode care îşi face o viluţă, Klaus Iohannis, şeful lor, care îşi face palat pe banii noştri. Este un jaf şi guvernarea trebuie corectată după 2024. Un vot pentru PNL este un vot pentru PSD. Cele două partide s-au unit. Alegerea este simplă în 2024: între o guvernare abuzivă de stânga PSD-PNL şi reforme, modernizare, o guvernare viitoare de dreapta, a alianţei Dreapta Unită”, mai spune Cătălin Drulă.

Alex Orjan este candidatul USR la preşedinţia CJ Bihor, iar Daniel Palaghianu este candidatul la Primăria Oradea. Alex Orjan are 35 de ani şi este vicepreşedintele Camerei de Comerţ Româno-Chineze. Daniel Palaghianu are 49 de ani, a fost subprefect al judeţului Bihor şi deţine o companie de consultanţă care a salvat de la faliment şi a ajutat să crească zeci de firme orădene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.