Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat vineri, în cadrul evenimentului organizat de Renew Europe şi USR: „O paradigmă liberală pentru modernizarea României - 10 ani mai târziu. Starea democraţiei în România: o viitoare problemă pe agenda UE?” că dosarul deschis împotriva lui Vlad Voiculescu este un exemplu alarmant de folosire a instituţiilor statului împotriva opoziţiei politice, iar statul de drept este călcat în picioare. ”Trăim cel mai periculos moment pentru democraţia românească din ultimii 25 de ani. Este mai rău ca pe vremea lui Năstase, pentru că acum, sub acoperirea războiului, se acţionează subtil şi pervers. Observăm o spirală a tăcerii, un climat al fricii”, a mai spus liderul USR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Statul de drept este călcat în picioare. Trăim cel mai periculos moment pentru democraţia românească din ultimii 25 de ani. Este mai rău ca pe vremea lui Năstase, pentru că acum, sub acoperirea războiului, se acţionează subtil şi pervers. Observăm o spirală a tăcerii, un climat al fricii”, a spus Cătălin Drulă.

Liderul USR a subliniat că ”dosarul deschis împotriva lui Vlad Voiculescu este un exemplu alarmant de folosire a instituţiilor statului împotriva opoziţiei politice”:

"De ce DNA, cu un procuror care i-a îngropat plagiatul lui Ciucă, face un dosar la comandă, care atacă opoziţia? Vlad Voiculescu este pe lista USR pentru europarlamentare, i se deschide un dosar. De ce? Pentru un mecanism european comun de achiziţii care a fost aplicat în toate ţările din Europa? Vedem un sistem militarizat, care nu crede în guvernarea civilă. Sunt hărţuiţi colegii mei, primarii USR sunt ameninţaţi şi şantajaţi. Ce caută Marcel Ciolacu prin birourile primarilor USR să-i ameninţe?”, a adăugat preşedintele USR.

Cătălin Drulă a mai acuzat că ”finanţarea PMP a fost tăiată pentru a preveni o alianţă cu USR şi a ridicat întrebări privind actualele acuzaţii aduse de ANI lui Nicuşor Dan”. 

”2024 este şansa pe care, dacă o ratăm, o pierde o generaţie. Este şansa să îi oprim. România îşi va pierde calea democratică şi europeană dacă lor le iese planul pentru anul viitor. Şi atacul pe care l-au declanşat împotriva opoziţiei democratice din România nu este întâmplător. Avem sondaje de opinie recente care arată că ne luptăm pentru câştigarea alegerilor europarlamentare şi este panică”.

”Nu renunţăm, nu cedăm. Sistemul vostru va cădea”, a mai spus Cătălin Drulă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.