Liderul USR, Cătălin Drulă, a afirmat, marţi seară, la Iaşi, că alegerile nu ar trebui comasate, el apreciind că poziţia PNL este una "pur tactică", întrucât liberalii vizează să obţină mai multe voturi la parlamentare dacă alegerile ar avea loc în aceeaşi zi cu localele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cătălin Drulă a afirmat, marţi seară, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că fiecare tip de alegeri are un calendar separat care "e destul de clar" şi că nu se impune comasarea lor. 
 
"Avem europarlamentarele întâi, pe 9 iunie, sunt stabilite la nivel european. Alegerile locale au fost în 27 septembrie 2020, au trecut patru ani, deci vor fi la sfârşit de septembrie. La alegerile parlamentare v-aţi dus vreodată să votaţi prin iunie? Nu. Alegerile pentru Parlament sunt în noiembrie-decembrie. Alegerile prezidenţiale sunt cam în aceeaşi perioadă. Lucrurile sunt destul de clare, există şi decizii ale Curţii Constituţionale. Comasarea alegerilor este contra firii. Păi ce treabă are problema unei comune în care discutăm de două-trei viziuni ale unor candidaţi la primărie cu o candidatură pentru preşedinţia României? Este de nesusţinut poziţia pe care PNL o are privind comasarea alegerilor. Este pur tactică mişcarea pe care vor să o facă", a afirmat liderul USR, Cătălin Drulă.
 
Potrivit lui Drulă, liberalii speră să ia "un scor artificial mai mare decât l-ar da oamenii pe tipul acela de alegeri". 
 
"Să zicem că am avea alegeri pentru Parlamentul României şi pe baza lor se formează noul guvern. Oamenii zic, nu mai dăm votul la PNL că am văzut ce se întâmplă, mai bine îl dăm unei opţiuni de dreapta, pentru că noi nu credem că trebuie să ajungă PSD la guvernare. Stau strategii PNL şi se gândesc: cum să facem? Hai că mai avem noi nişte primari şi dacă omul dă un vot la PNL la primar să îi scape un vot şi la Parlament. Păi asta e o mânărie, ca să folosesc un cuvânt neacademic", a declarat Cătălin Drulă.
 
Potrivit liderului USR, este "ruşinos să fugi atât de tare de electorat", el apreciind că liberalii ar trebui să accepte formula organizării separate a alegerilor din acest an.
 
România va organiza în acest an patru tipuri de alegeri, discutându-se intens varianta comasării unora dintre ele. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.