Preşedintele interimar al USR Cătălin Drulă a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) după scenele de discriminare grosolană la adresa colegului deputat Ovidiu Ganţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Violenţa, rasismul, xenofobia nu au ce căuta în Parlamentul României. E inacceptabil ca Ovidiu Ganţ să fie atacat în această manieră incalificabilă. Condamn în cei mai duri termeni scenele pe care le vedem în ceea ce ar trebui să fie un forum de dezbatere democratică şi civilizată - Legislativul acestei ţări”, a declarat Cătălin Drulă, printr-un comunicat de presă al USR.
 
Deputatul Forumului Democrat al Germanilor din România, Ovidiu Ganţ, a declarat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, că deputatul Ciprian Titi Stoica de la AUR l-a numit „nazist” în şedinţa de comisiei de Regulament şi a anunţat că va sesiza Parchetul în acest caz.
 
Copreşedintele AUR, George Simion, a explicat Titi Stoica afirmă „manifestări naziste” şi „sunteţi nazişti”, în sensul de „fascişti, o formă de totalitarism, similară cu comunismul”
 
Ulterior, deputatul AUR Ciprian Titi Stoica şi-a explicat, în plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor, afirmaţia făcută în comisia de Regulament, când l-a numit pe deputatul minorităţilor naţionale, Ovidiu Ganţ, nazist. El a spus că a catalogat drept „naziste” metodele folosite în Comisia de Regulament şi că s-a referit la contextul istoric, şi că ”Forumul Democrat German este continuatorul de drept al grupului etnic german care a fost condamnat de Tribunalul de la Nurenberg şi considerat nazist”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.