Politologul Cătălin Avramescu, fost consilier de stat în Administraţia Prezidenţială, a anunţat că va restitui Ordinul Naţional ”Serviciul Credincios”, în semn de protest faţă de desemnarea lui Mihai Tudose drept candidat la postul de premier de către preşedintele Klaus Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cătălin Avramescu îi impută lui Iohannis faptul că a desemnat pentru postul de şef al Guvernului o persoană suspectată de plagiat.

”Am decis să îi înapoiez actualului Preşedinte Ordinul Naţional Serviciul Credincios pe care l-am primit în 2009. Ceea ce a făcut astăzi Klaus Iohannis este o batjocură. A numit un plagiator în fruntea guvernului României doar pentru a avea el linişte în coabitarea sa cu socialiştii şi cu serviciul de spionaj intern”, a afirmat Avramescu.

El susţine că Iohannis a dezonorat, prin această numire, funcţia prezidenţială. ”Orice om greşeşte. Însă unele greşeli dezonorează profund, iremediabil, omul şi funcţia”, a mai scris Cătălin Avramescu.

Conferenţiarul Cătălin Avramescu a fost şef al Cancelariei Prezidenţiale în perioada 2008-2011, apoi fiind desemnat ambasador în Finlanda şi Estonia, post pe care l-a ocupat până în 2016.

Ordinul Serviciul Credincios i-a fost conferit de către preşedintele Traian Băsescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.