Minsitrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a fost avizată favorabil pentru a prelua din nou portofoliul Internelor, ea explicând jurnaliştilo că în evaluarea PSD, care a arătat că nu a avut realizări la minister, a apărut o "greşeală de comunicare" şi nu este reflectată realitatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Măsurile pe care dvs. le consideraţi neîndeplinite (...) sunt măsuri care se află în diferite stadii de implementare, unele sunt chiar în procedură de avizare. O singură măsură a fost trecută ca neîndeplinită", a spus Carmen Dan, întrebată despre evaluarea PSD.

Întrebată cum îşi explică însă acea evaluare, şi dacă poate fi vorba de o greşeală de comunicare, ea a confirmat.

"Eu cred că este o greşeală de comunicare. Nu vorbim neapărat de domnul Vâlcov, vorbim de o echipă care a făcut această evaluare asumată de la bun început pentru şase luni de zile, care a trecut în revistă obiectivele programului de guvernare şi a dispus, inserat, acele rezultate", a explicat ministrul.

Carmen Dan a fost audiată aproximativ 50 de minute, la final fiind avizată cu 23 de voturi "pentru" şi 10 "împotrivă".

În evaluarea PSD din cazul lui Carmen Dan nu există măsuri îndeplinite integral, dar sunt 7 măsuri parţial îndeplinite: informatizarea generalizată în toate direcţiile care lucrează intens cu cetăţeanul, perfecţionarea dispozitivelor jandarmeriei, asigurarea resurselor pentru implementarea managementului integrat al frontierei, achiziţionarea de mijloace speciale de intervenţie la incendii, deszăpeziri, inundaţii, întărirea controlului permanent al legalităţii prezenţei în România a cetăţenilor străini, optimizarea nomenclatorului produselor rezervă de stat, nivelurilor maxime, stocurilor intangibile, DIPI va gestiona situaţia operativă din responsabilitatea sa pentru protejarea personalului din domeniul afacerilor interne.

Un singur obiectiv nu a fost îndeplinit, cel referitor la arhivele naţionale: analiza stării de fapt şi asigurarea dotărilor pentru o bună conservare a dosarelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.